En lykkelig gift mann - Odd Klippenvåg

En lykkelig gift mann

og andre noveller

«Odd Klippenvåg er ein stødig, stilsikker og god novellist -- av dei beste i landet. [...] Odd Klippenvåg skriv med forteljarteknisk eminens og stilistisk finesse, og det er ei glede å lese han. Ein skulle ønskje at fleire fann fram til dette forfattarskapet.»

, Dag og Tid
En lykkelig gift mann og andre noveller har kjærlighet som hovedtema. Her dukker fortiden opp i skikkelsen av en russisk kvinne, en bror undrer seg over at søsteren ikke kommer i farens begravelse, en mann får livssituasjonen forandret etter et skalldyrselskap, en enke kjemper med frustrasjon og samvittighet, en lektor er utro og en eldre mann opplever sorg når et langt samliv ebber ut. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

En lykkelig gift mann og andre noveller har kjærlighet som hovedtema. Her dukker fortiden opp i skikkelsen av en russisk kvinne, en bror undrer seg over at søsteren ikke kommer i farens begravelse, en mann får livssituasjonen forandret etter et skalldyrselskap, en enke kjemper med frustrasjon og samvittighet, en lektor er utro og en eldre mann opplever sorg når et langt samliv ebber ut.

Ungdommens kritikerpris 2021

Fra juryens begrunnelse:

«Vinnerboka er lett å lese og lett å like, fordi den har troverdige og gjenkjennelige beskrivelser i et presist språk. Vi følte at alt som sto der, måtte stå der. Det var en variert bok der vi fikk innblikk i mange ulike personer og muligheter til å se ulike tema fra ulike synsvinkler. Vi fikk empati med personer som vi vanligvis ikke har empati med, og forfatteren fikk oss til å forstå hvorfor personene gjorde dumme eller gale valg.»

Havmannprisen 2021

Fra juryens begrunnelse:

«Årets prisvinner kan sies å være en forfatternes forfatter, med en langvarig produksjon som aldri har havnet øverst på bestselgerlistene. Men her blir vi presentert for en fortellerteknikk som framstår lett og selvsagt mens man leser, men som likevel overrasker underveis. Vi ble revet med fra første stund, og kan ikke sette fingeren på noe i boka som ikke fungerer. Vi tror rett og slett på det som blir fortalt. For mange lesere kan novellesamlinger virke avskrekkende, men har vi ikke vært fans fra før av, blir vi det i hvert fall nå!»
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 156
ISBN: 9788202675547
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Ungdommens kritikerpris 2021
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger