Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fantomsmerter

noveller

Bjarte Breiteigs 15 noveller omhandler hverdagshendelser som er både dramatiske og rystende for de ulike personene. Novellene dreier seg om erkjennelse, tap og sorg, om uskyld og erfaring. Her er kommunikasjonssvikt og smerte mellom barn og foreldre, mellom gamle og unge, mellom kjærestepar og mellom søsken. Les mer

159,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bjarte Breiteigs 15 noveller omhandler hverdagshendelser som er både dramatiske og rystende for de ulike personene. Novellene dreier seg om erkjennelse, tap og sorg, om uskyld og erfaring. Her er kommunikasjonssvikt og smerte mellom barn og foreldre, mellom gamle og unge, mellom kjærestepar og mellom søsken. Her er skyld og soning, livets og dødens mysterier. "Breiteigs dempede noveller om fravær og langsomt malende smerte er til å skrubbe seg til blods mot. De gjør det ikke lettere å leve, men de hjelper oss å forstå hvorfor."
Terje Thorsen, Dagbladet

Medlemsvurdering:
Det imponerer å gi ut en så velskrevet debutsamling. Tekstene i boken er korte, og det er tilsammen 15 noveller her. Breiteig skildrer menneskene på en vakker og var måte. "Fantomsmerter", som er samlingens tittel, er svært passende som overskrift på alle tekstene, for det er der smerten over noe som er borte og tapt, mye ligger. Personene vi møter er både barn og voksne, og alle kan kjenne seg igjen i sider ved skildringne. jeg vil anbefale boken på grunn av godt språk og gripende fortellinger. Dette er en samling man ikke glemmer så lett, og ikke minst tekster man kan lese flere ganger.

Trine

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203394607
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
Trine – 03.10.2009

– Det imponerer å gi ut en så velskrevet debutsamling. Tekstene i boken er korte, og det er tilsammen 15 noveller her. Breiteig skildrer menneskene på en vakker og var måte. "Fantomsmerter", som er samlingens tittel, er svært passende som overskrift på alle tekstene, for det er der smerten over noe som er borte og tapt, mye ligger. Personene vi møter er både barn og voksne, og alle kan kjenne seg igjen i sider ved skildringne. jeg vil anbefale boken på grunn av godt språk og gripende fortellinger. Dette er en samling man ikke glemmer så lett, og ikke minst tekster man kan lese flere ganger.

S
SU – 23.05.2007

– Bjarte Breiteig imponerer med sin debutbok, novellesamlingen "Fantomsmerter". I alle de femten novellene viser den unge Breiteig fram et uvanlig blikk for både menneskene, de hendelsene de opplever og de omgivelsene de befinner seg i. Vekselsvis hverdagslige- og ekstraordinære situasjoner og scener blir skildret med en litterær teft som gjør at selv de minst vellykkede av novellene vitner om et talent utenom det vanlige. Stilen er forholdsvis knapp (novelllene er også gjennomgående korte. Bjarteig har et særdeles skarpt blikk for detaljene og det topografiske. Naturen og kulturlandskapet er ikke bare en beholder for mellommenneskelig kontakt og ikke-kontakt, novellesamlingens karakterer er i stadig berøring med omgivelsene, enten disse er stumme av ikke-mening eller påtrengende meningsbærere. Alt i alt en strålende debut!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fantomsmerter:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv