Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Folk har begynt å banke på

noveller

De tette, intense historiene i denne prisbelønte novellesamlingen kretser alle rundt eksistensielt utfordrende situasjoner, samtidig gjør de skarpe snitt inn i ulike sosiale virkeligheter. Vi møter mennesker i oppbrudd og desperasjon, unge voksne i konfrontasjon med seg selv og livet de lever. Les mer

119,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
De tette, intense historiene i denne prisbelønte novellesamlingen kretser alle rundt eksistensielt utfordrende situasjoner, samtidig gjør de skarpe snitt inn i ulike sosiale virkeligheter. Vi møter mennesker i oppbrudd og desperasjon, unge voksne i konfrontasjon med seg selv og livet de lever.
Det gis vare skildringer av stemninger, religiøse lengsler og avstandene som finnes mellom folk som står hverandre nær.
"Breiteig trekker slør til side og lar oss kikke inn i rom i det menneskelige indre som vi vanligvis ikke gir oss selv tilgang til."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen (terningkast 6)

"... en gnistrende liten bok."
Morten Abrahamsen, VG

Medlemsvurdering:
La meg si det med en gang: Dette er en fullstendig brilijant novellesamling! Den norske, fortsatt relativt unge, Bjarte Breiteig fortsetter i sin tredje novellesamling med sitt prosjekt, nemlig å vise livet på sitt mest mørke, sitt mest rå, og sitt mest grunnleggende. Likevel sniker det seg i denne samlingen inn en liten optimisme, noen få lyspunkt, som ikke har vært der tidligere. Fascinerende. Språket er glimrende, novellene er velkomponerte som fra en mesters hånd, novellene står seg godt til hverandre. Jeg begynner til og med å lure på om Bjarte Breiteig er i ferd med å ta over Kjell Askildsens tittel "den norske novellekongen". Les selv, kos deg, og kron din konge! Briljant litteratur.

KL

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203394621
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

O
O. Pas. – 28.06.2007

– Etter å ha bli blåst i bakken av den voldsomme, sitrende spentheten i Breiteigs debutsamling "Fantomsmerter" må jeg si jeg ble litt skuffet over den unge forfatterspirens siste novellesamling "Folk har begynt å banke på". Jeg synes ikke Breiteig i denne samlingen klarer å la det usagte og antydede spille med en like kraftfull tone som i hans første noveller. Der uklarheten, det tåkelagte og ugjennomtrengelige i Breiteigs første samling skjulte en vanvittig energi, klarer ikke Breiteig i denne samlingen å bevare spenningen i tekstene på samme måte. Når det er sagt er samlingen lest med briller som ser Breiteig som en av de mest spennende forfatterne vi har i landet i dag, og således var mine forventninger skyhøye.

K
KL – 08.06.2007

– La meg si det med en gang: Dette er en fullstendig brilijant novellesamling! Den norske, fortsatt relativt unge, Bjarte Breiteig fortsetter i sin tredje novellesamling med sitt prosjekt, nemlig å vise livet på sitt mest mørke, sitt mest rå, og sitt mest grunnleggende. Likevel sniker det seg i denne samlingen inn en liten optimisme, noen få lyspunkt, som ikke har vært der tidligere. Fascinerende. Språket er glimrende, novellene er velkomponerte som fra en mesters hånd, novellene står seg godt til hverandre. Jeg begynner til og med å lure på om Bjarte Breiteig er i ferd med å ta over Kjell Askildsens tittel "den norske novellekongen". Les selv, kos deg, og kron din konge! Briljant litteratur.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Folk har begynt å banke på:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv