Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Folkevandringer

noveller

Noveller om mennesker i bevegelse. Om geografiske forflytninger fra en virkelighet til en annen. Om de valg vi gjør og de konsekvenser de får. Aage Borchgrevinks noveller favner vidt, både i motiv og fortellemessig anslag. Les mer

149,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Noveller om mennesker i bevegelse. Om geografiske forflytninger fra en virkelighet til en annen. Om de valg vi gjør og de konsekvenser de får. Aage Borchgrevinks noveller favner vidt, både i motiv og fortellemessig anslag. De beveger seg fra snikskytterkrig i Tsjetsjenia til desperat livslede på Long Island, fra forstadsisolasjon i Asker til livstruende identitetsforviklinger i Kosovo, og de spenner fra det intenst dramatiske til det sarkastisk humoristiske. Men en ting har de felles: De fokuserer på vår tids folkevandringer, vår omskiftelige verden. Det dreier seg om mennesker som -; frivillig eller tvungent -; flytter til et annet land, et ukjent miljø, en fremmed kultur. Det dreier seg om de valg mennesker gjør og de konsekvenser valgene får. Og det dreier seg om hvordan de forsøker å håndtere den situasjonen de har havnet i.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205412309
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Kunders vurdering

H
Heidi – 09.01.2008

– Tekster med handling fra Balkan og Tsjetsjenia bærer den første novellesamlingen Aage Borchgrevink (f. 1969) har skrevet. Her er han mest interessant i tematikk og mest drivende i form. Ta for eksempel teksten «Passet - Et lommeepos». Den handler om en ung albaner som har gjort det mistak å jobbe noen måneder i en sikkerhetstjeneste. Han slutter fordi han ikke vil være med på drap. Likevel forfølger feilskjæret ham gjennom alle regimeskiftene i denne delen av Balkan, i ei tid da både maktmennesker og funksjonærer blir opportunister og bytter side når regimet byttes ut, for å sikre seg en videre karriere. Shaban Dando prøver også det, han skifter identitet flere ganger, men opplever at fortida tar ham igjen eller tar ham tilbake. Helt til Norge flykter han, uten å bli trodd for sin historie. Hvilke forutsetninger har dommer Pedersen i en liten tingrett et eller annet sted i Norge for å forstå de uhyre komplekse politiske omveltningene på Balkan og hva de gjør med vanlige folk, her kroppsliggjort ved en asylsøker rundt de 30? Det er en stram og gripende novelle. Jeg syntes ikke historien er særlig fengende,men boka er grei nok. Anbefaler folk som liker spenning å ikke kjøpe denne boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Folkevandringer:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv