Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fugler og soldater

noveller

"Hva skulle Roy Jacobsen finne på etter den gigantiske romanen "Grenser" som kom i forfjor? Jo, han har funnet frem sin sylskarpe novellepenn igjen."

VG

Flere av novellene til Roy Jacobsen inneholder sjeldne øyeblikk, der livet befinner seg på et vippepunkt, og like gjerne kan ende med katastrofe som seier. I denne utfordrende samlingen viser han igjen sin store spennvidde som forfatter. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Flere av novellene til Roy Jacobsen inneholder sjeldne øyeblikk, der livet befinner seg på et vippepunkt, og like gjerne kan ende med katastrofe som seier. I denne utfordrende samlingen viser han igjen sin store spennvidde som forfatter.

Han kan skildre fiskere og børsmeglere, unge sjakkspillere og horer med samme sikkerhet. Her er rause, realistiske fortellinger og subtile psykologiske studier, og historier som hever seg over fornuften. Alle har det til felles at de bringer oss innsikt i hva det vil si å være menneske. Og denne innsikten er ikke påtrengende, men skjult i stor fortellerkunst.

Detaljer

Forlag
Fono forl.
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788278441305
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2001

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Hva skulle Roy Jacobsen finne på etter den gigantiske romanen "Grenser" som kom i forfjor? Jo, han har funnet frem sin sylskarpe novellepenn igjen."

Tinic Talén, VG

"Jacobsens noveller er skoleeksempler på hvordan noveller bør se ut. De er stramt komponert og dirrer i leseren"

Hildegun Haukenæs, Vårt Land

"Roy Jacobsen varierer stil og fortellemåte med suveren dyktighet i de fjorten novellene i "Fugler og soldater" (...) en rikt variert og mangfoldig novellesamling preget av overskudd, fortellerglede og fabuleringsevne"

Hans H. Skei, Aftenposten

"Elegant, formfullendt, sterkt, tett - og samtidig spennende, levende, viktig og engasjerende. Det er bare å gi seg over; det er vanskelig å forestille seg hvordan man skulle skrive bedre noveller"

Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fugler og soldater:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv