Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fugler og soldater

noveller

"Hva skulle Roy Jacobsen finne på etter den gigantiske romanen "Grenser" som kom i forfjor? Jo, han har funnet frem sin sylskarpe novellepenn igjen."

VG

Flere av novellene til Roy Jacobsen inneholder sjeldne øyeblikk, der livet befinner seg på et vippepunkt, og like gjerne kan ende med katastrofe som seier. I denne utfordrende samlingen viser han igjen sin store spennvidde som forfatter. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Flere av novellene til Roy Jacobsen inneholder sjeldne øyeblikk, der livet befinner seg på et vippepunkt, og like gjerne kan ende med katastrofe som seier. I denne utfordrende samlingen viser han igjen sin store spennvidde som forfatter.

Han kan skildre fiskere og børsmeglere, unge sjakkspillere og horer med samme sikkerhet. Her er rause, realistiske fortellinger og subtile psykologiske studier, og historier som hever seg over fornuften. Alle har det til felles at de bringer oss innsikt i hva det vil si å være menneske. Og denne innsikten er ikke påtrengende, men skjult i stor fortellerkunst.

"Det er vanskelig å vinne. Det er så godt som umulig. Men det er fint. Bare den som har vært barn kan forstå den følelsen. Den er hensikten med barndommen. Alle barn fortjener å vinne. Vi så på hverandre der vi satt i en gymsal i industribyen Porsgrunn, vi var uslåelige, og vi var like gode alle sammen, Håkon også, det er rett og slett sånn livet skal være."

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
153
ISBN
9788202219567
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Hva skulle Roy Jacobsen finne på etter den gigantiske romanen "Grenser" som kom i forfjor? Jo, han har funnet frem sin sylskarpe novellepenn igjen."

Tinic Talén, VG

"Roy Jacobsen varierer stil og fortellemåte med suveren dyktighet i de fjorten novellene i "Fugler og soldater" (...) en rikt variert og mangfoldig novellesamling preget av overskudd, fortellerglede og fabuleringsevne"

Hans H. Skei, Aftenposten

"Jacobsens noveller er skoleeksempler på hvordan noveller bør se ut. De er stramt komponert og dirrer i leseren"

Hildegun Haukenæs, Vårt Land

"Elegant, formfullendt, sterkt, tett - og samtidig spennende, levende, viktig og engasjerende. Det er bare å gi seg over; det er vanskelig å forestille seg hvordan man skulle skrive bedre noveller"

Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fugler og soldater:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tommy

Roy Jacobsen
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv