Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hundene i Tessaloniki

noveller

Bildet av hundene i Tessaloniki som henger sammen etter at de har paret seg, er nok et av de mest kjente i Kjell Askildsens forfatterskap. I denne samlingen, som består av seks noveller, skildrer Askildsen mennesker nært knyttet sammen som har mistet evnen til å kommunisere med hverandre. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bildet av hundene i Tessaloniki som henger sammen etter at de har paret seg, er nok et av de mest kjente i Kjell Askildsens forfatterskap. I denne samlingen, som består av seks noveller, skildrer Askildsen mennesker nært knyttet sammen som har mistet evnen til å kommunisere med hverandre.

"Hundene i Tessaloniki" utkom i 1996. Samme år mottok Kjell Askildsen Brages hederspris.

Medlemsvurdering:
I disse seks novellene som blir presentert i "Hundene i Tessaloniki" møter vi personer som har et forhold til hverandre, som kjærester eller som søsken. Felles er det at de har noe usagt mellom seg, og det er dette temaet forfatteren spiller glitrende rundt. Det er det som ligger mellom linjene som er Askildsens felt, et felt han er en mester i. Situasjonsbeskrivelser og de menneskelige skildringene traff meg hardt, og de fleste kan vel lett kjenne seg igjen av det som blir beskrevet. Det er enkelt og nøkternt, men samtidig veldig effektfullt, drivende og med punch. Den beste novellesamlingen jeg har lest, og anbefaler den på det sterkeste videre.

Marlow

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242131034
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
Marlow – 10.02.2010

– I disse seks novellene som blir presentert i "Hundene i Tessaloniki" møter vi personer som har et forhold til hverandre, som kjærester eller som søsken. Felles er det at de har noe usagt mellom seg, og det er dette temaet forfatteren spiller glitrende rundt. Det er det som ligger mellom linjene som er Askildsens felt, et felt han er en mester i. Situasjonsbeskrivelser og de menneskelige skildringene traff meg hardt, og de fleste kan vel lett kjenne seg igjen av det som blir beskrevet. Det er enkelt og nøkternt, men samtidig veldig effektfullt, drivende og med punch. Den beste novellesamlingen jeg har lest, og anbefaler den på det sterkeste videre.

K
Kl – 08.06.2007

– Du vet hva du får fra Kjell Askildsens hånd: knappe noveller, mesterlig skrevet, og mettet med mening. Du vet også langt på vei hvilke temaer det vil dreie seg om: fremmedgjorthet, eksistensielt alvor, brutte relasjonsbånd. Dette kjennetegner også denne glimrende novellesamlingen fra Askildsen. Vi møter her en rekke menn (og noen kvinner) som har mistet litt taket på tilværelsen, som sliter med å finne mening. Kjent stoff, sier du? For så vidt, men fra Kjell Askildsens hånd blir dette stor kunst, og glimrende, glimrende lesing. Denne må du lese, både om du deler Askildsens noe misantropiske livsanskuelse, og om du har en annen tilnærming til livet. Her er noe for alle! Godt språk og en helt spesiell spenning. Anbefales!

R
Rosa – 16.11.2006

– Novellene i denne samlingen er nesten vonde å lese, fordi de handler om det fryktelige ved å være låst fast i et forhold til et annet menneske, både på grunn av vane og frykten for ensomhet. Menneskene i Askildsens noveller snakker ikke så mye sammen. De irriterer seg over hverandre og ser på hverandre i skjul. Denne "kikkeren" er et bilde som går igjen hos Askildsen. Samlingens tittel, for øvrig også tittelen på en av novellene, er symbolsk nok i seg selv: hundene i Tessaloniki henger sammen etter at de har parret seg. De kommer ikke løs. Dette bildet er kanskje litt for opplagt, men likevel egnet til å beskrive det Askildsen trolig er ute etter å formidle.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hundene i Tessaloniki:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv