Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hvor lenge varer vi

«'Hvor lenge varer vi' er en løfterik novelledebut om mennesker i krevende situasjoner. Om utenforskap, emosjonelle skrubbsår og skumlere skavanker.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Nominert til Brageprisen 2019, Ungdommens kritikerpris og Subjekt-prisen!

I de sju novellene i denne boka skildres møter mellom mennesker der alt settes på spill. En frisør får mobberen fra barneskolen i stolen framfor seg, en tannlege med hygienemani går til kamp mot bakteriene for å redde forholdet sitt, og en kvinne får uventet besøk noen timer etter at hun har begravet ektemannen sin. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Nominert til Brageprisen 2019, Ungdommens kritikerpris og Subjekt-prisen!

I de sju novellene i denne boka skildres møter mellom mennesker der alt settes på spill. En frisør får mobberen fra barneskolen i stolen framfor seg, en tannlege med hygienemani går til kamp mot bakteriene for å redde forholdet sitt, og en kvinne får uventet besøk noen timer etter at hun har begravet ektemannen sin.

Hvor lenge varer vi handler om mennesker som har trukket seg tilbake, men som på samme tid forsøker å nå frem til en annen. Alle ønsker å gjøre godt - og rett -, men de vet ikke helt hvordan de skal få det til.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
158
ISBN
9788202632601
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«'Hvor lenge varer vi' er en løfterik novelledebut om mennesker i krevende situasjoner. Om utenforskap, emosjonelle skrubbsår og skumlere skavanker.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«'Hvor lenge varer vi' er trygt plassert i den klassiske novelleforma. Samlinga viser at denne forma slett ikkje er utdatert. Eg ser fram til nye, glitrande noveller av Mari Andreassen.»

Marta Norheim, NRK Bok

«En inni hampen solid debutant [...]. Mari Andreassen har laget en egen, høy standard med debutboka [...]. Her er det bare å løpe og kjøpe, like og dele og håpe på en høst med mye regn slik at du rekker to-tre runder med hver novelle og får oppdaget nye ting hver gang før de store kanonene smeller igjen i både mediene og på bestselgerlistene. Du skal jo lese minst én debutant i år også.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«fortjent nominasjon til årets Bragepris» «Mari Andreassens noveller har ikke bare struktur, men også personlighet (...)» «Hennes noveller har en spesiell kombinasjon av varme og distanse (...)»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«urovekkende presise mikrotragedier» «personportrettene er fyldige, håndteringen av språket dynamisk og nærmest leken, med en bevissthet rundt rytme og nivåer». «Generelt er det bredden i skildringene og den psykologiske balansen som gjør Mari Andreassens debutbok usedvanlig moden.»

Sindre Andersen, Bokmagasinet, Klassekampen

«Andreassen viser stålkontroll i språkbruken. Språket er presist og behersket. Formuleringene er modne og gjennomtenkte, og legger et godt grunnlag for boken (...) Hvor lenge varer vi er en solid og trygg novellesamling. Boken består av mange gode komponenter, og Andreassen imponerer som debutant.»

Nora Aschim, Universitas

«Andreassen har et godt syn for detaljer, hun bygger personene med smart varsomhet både gjennom replikker og beskrivelser. De er karakterer en leser lett kan se for seg, miljø det ikke er vanskelig å kjenne igjen. Hun bruker et treffende språk, gode vendinger, fint komponerte setninger og passasjer. Og hun gjør det hele ganske hverdagslig, normalt og lavmælt.»

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

«Dette er kort og godt en sjelden god debutbok, der forfatteren allerde fremstår som tilnærmet fullbefaren. Det skulle ikke forundre meg om vi her har sett begynnelsen på ett av den kommende tidens betydelige norske forfatterskap.»

Frode Helmich Pedersen, Morgenbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvor lenge varer vi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Kirurgen

Ida Hegazi Høyer
Innbundet 
390,- 429,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv