Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Luftens smaragdgrønne skjær

«.Ingen skriver om mannlige sammenbrudd og ensomhetens avgrunner som Donald Antrim»

Donald Antrim er av disse, for norske lesere, skjulte litterære skattene som stadig dukker opp på lister over fremdragende forfattere eller med vedhenget "en av Amerikas største forfattere". Og med rette, for når Antrim meisler ut sine ømme, og samtidig morsomme historier om menn og kvinner, desorienterte av kjærlighet, tap og sorg, er det vanskelig å ikke gi seg hen. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Donald Antrim er av disse, for norske lesere, skjulte litterære skattene som stadig dukker opp på lister over fremdragende forfattere eller med vedhenget "en av Amerikas største forfattere". Og med rette, for når Antrim meisler ut sine ømme, og samtidig morsomme historier om menn og kvinner, desorienterte av kjærlighet, tap og sorg, er det vanskelig å ikke gi seg hen.

Gjennom de sju novellene som er samlet her møter vi en rekke par og en samling menn som kjemper for å finne sitt glimt av lykke på tross av de betingelsene livet gitt dem, i kamp med depresjoner, alkohol, ambisjoner og en fortid som gjerne henter dem igjen idet de trodde de skulle unnslippe. Scenen er gjerne avenyer, cafeer og fester på New Yorks Manhattan, men også et landlig Virginia der uværet rensker luften og bringer fram dens smaragdgrønne skjær.

Antrims utsøkte og empatiske prosa, og hans rikholdige og detaljerte fiksjonsverden utforsker gleden og det følelsesmessige kaoset i det vi gjerne kaller livet.

Donald Antrim (f. 1958) debuterte i 1993 med romanen Elect Mr. Robinson for a Better World og har siden skrevet to romaner. Antrim har lenge vært fast bidragsyter med noveller i The New Yorker, og denne samlingen er første gang hans eksellering i kortformen samles mellom to permer.

Detaljer

Forlag
Pelikanen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
228
ISBN
9788293237563
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The emerald light in the air
Format
21 x 13 cm

Anmeldelser

«.Ingen skriver om mannlige sammenbrudd og ensomhetens avgrunner som Donald Antrim»

«.Luftens smaragdgrønne skjær er en novellesamling av Donald Antrim, en av de skarpeste, morsomste, mørkeste forfatterne i sin generasjon. Antrim produserer så lite at hver utgivelse er en stor hendelse, og, som alt annet han har skrevet, er denne en umistelig skatt.. Bill Buford, The Wall Street Journal»

«fortellingene i Luftens smaragdgrønne skjær, hoppende mellom det surrealistiske og det hverdagslige, mellom komikk og det rent ut hjerteskjærende, er blendende. . Vanity Fair»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Luftens smaragdgrønne skjær:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv