Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mamma forsøkte

fortellinger

"Det korte formatet setter krav til at intensiteten er på topp, og det lykkes Jens Lapidus med så godt som hele veien."

VG

I tolv noveller møter vi karakterer fra Jens Lapidus' Stockholm Noir-verden, én og én i sine egne fortellinger: Javier, Jorge, Ratko, Radovan, Natalie. I "Mamma forsøkte" viser Jens Lapidus også nye sider av sitt forfatterskap, der den enkeltstående hendelsen, det utbroderte minnet, den fortettede hendelsen får sin helt spesielle betydning. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I tolv noveller møter vi karakterer fra Jens Lapidus' Stockholm Noir-verden, én og én i sine egne fortellinger: Javier, Jorge, Ratko, Radovan, Natalie. I "Mamma forsøkte" viser Jens Lapidus også nye sider av sitt forfatterskap, der den enkeltstående hendelsen, det utbroderte minnet, den fortettede hendelsen får sin helt spesielle betydning. Ikke minst står det moralske aspektet av forbrytelsen i fokus. Hvordan forklarer en forsvarsadvokat at man må yte sitt ytterste hver gang man forsvarer en forbryter under tiltale, samme hvor motbydelig forbrytelsen er? Hvordan ser livet ut etter ti år i fengsel og med et tilskitnet rulleblad? Hvordan lever man som pårørende med en bror eller sønn innenfor murene? Om formen er ny, så er stemmen den samme, det skarpe blikket for løgn og selvbedrag, og følelsen for både det tragiske og det komiske i denne verden av store ego, for mange våpen og et uuttømmelig behov for cash.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202501471
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Mamma försökte
Serie
Stockholm noir 4

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Det korte formatet setter krav til at intensiteten er på topp, og det lykkes Jens Lapidus med så godt som hele veien."

Sindre Hovdenakk, VG

"Lapidus skaper nærhet; som lesere lar han oss får være veldig til stede.(...) Handlingene tar overraskende vendinger. Noen ganger skremmende; andre ganger godter vi oss litt; vi akseptererog forstår at forbryteren har et motiv. Om vi ikke aksepterer handlingene,skjønner vi hevntankene og realiseringen av dem."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Det som gjør de beste til overbevisende lesning, er forfatterens evne til å forene advokatens samvittighet og moral inn i vanskelige forsvarssaker."

Stein Roll, Adresseavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mamma forsøkte:

Se flere

Logg inn

Handlekurv