Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mannen fra mengden og andre noveller

Edgar Allan Poes forfatterskap er et av de mest kjente og leste verden over og utallige forfattere og kunstnere henviser til Poe som sitt forbilde.
Med dette utvalget noveller synliggjøres Poes betydning som sentral forløper for europeisk moderne prosa. Les mer

299,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Edgar Allan Poes forfatterskap er et av de mest kjente og leste verden over og utallige forfattere og kunstnere henviser til Poe som sitt forbilde.
Med dette utvalget noveller synliggjøres Poes betydning som sentral forløper for europeisk moderne prosa. Utvalget består av åtte noveller, samt et fragment - den ufullførte novellen «Fyret», som var det siste Poe rakk å skrive før han døde. Boken inneholder også et etterord som diskuterer Poes posisjon både i hans samtid og vår nære samtids litterære offentlighet. I tillegg blir sentrale motiver i forfatterskapet belyst og satt i perspektiv til moderne tenkere som Maurice Blanchot. Denne boken er et funn for Poe-elskere og for lesere på jakt etter det ypperste verdenslitteraturen kan by på. I tillegg er dette en bok som vil kunne bidra til å stimulere og utdype forståelsen av «angstens dikter». Oversettelse og etterord ved Stig Sæterbakken

Medlemsvurdering:
Boken inneholder åtte strålende oversatte noveller av Edgar Allan Poe, samt en uferdige novellen "Fyret". I tillegg foreligger det et interessant etterord av oversetteren, Stig Sæterbakken. Edgar Allan Poe er mesteren av skrekk, og det vises ganske godt i disse novellene. Jeg har aldri opplevd noen som har skildret galskap, frykt og sjokk i så detaljert grad, og man føler virkelig man er med hovedpersonen gjennom ordene. Selv oppdaget jeg denne mannen ved at novellen "Sladrehjertet" var trykket i avisen. Jeg leste første setning og var trollbundet. Jeg simpelthen måtte sluke i meg mer av det han har skrevet, derav kjøpte jeg denne novellesamlingen. Anbefales på det aller, aller sterkeste!

WLQ

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
170
ISBN
9788274883277
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
The man of the crowd
Format
18 x 13 cm
Serie
Stig Sæterbakkens utvalgte

Kunders vurdering

G
Gunnar Hernæs – 27.06.2016

– Synes Edgar Allan Poe er fantastisk, med tankene på at det er skrevet på mitten av atten hundre tallet. Skulle gjerne ha lest mere av Poe, men det er vist ikke oversatt så mange av bøkene på Norsk. Det er meget synd. Skulle likt å vist hvor mange av Poe sine bøker som er på Norsk.

W
WLQ – 30.12.2009

– Boken inneholder åtte strålende oversatte noveller av Edgar Allan Poe, samt en uferdige novellen "Fyret". I tillegg foreligger det et interessant etterord av oversetteren, Stig Sæterbakken. Edgar Allan Poe er mesteren av skrekk, og det vises ganske godt i disse novellene. Jeg har aldri opplevd noen som har skildret galskap, frykt og sjokk i så detaljert grad, og man føler virkelig man er med hovedpersonen gjennom ordene. Selv oppdaget jeg denne mannen ved at novellen "Sladrehjertet" var trykket i avisen. Jeg leste første setning og var trollbundet. Jeg simpelthen måtte sluke i meg mer av det han har skrevet, derav kjøpte jeg denne novellesamlingen. Anbefales på det aller, aller sterkeste!

Q
QWL – 06.06.2009

– Boka inneholder åtte av Edgar Allan Poes nyoversatte noveller. Tror du magien forsvinner fordi de står på norsk, tar du feil. Oversetteren har nemlig gjort en strålende jobb å formidle Edgar Allan Poes penn til norsk. De er like skremmende, geniale og sære som på engelsk. Edgar Allan Poe Skriver på en veldig merkverdig måte og han kan få deg redd, forvirret og nysgjerrig i løpet av sekunder. Dette kjennetegnet er så stort at man bare trenger å lese et lite avsnitt fra en av hans verk, så vet du at det er han som har skrevet det. En strålende novellesamling, der alle kan finne sine favoritter. Mine er "Sladrehjertet", "Forhastet bisettelse" og "Mannen fra mengden". God lesning!

M
Morty – 28.10.2005

– Dette er en samling Poes noveller, som han egentlig er mest kjent for. Det skal sies at diktene hans er verdt å sjekke ut, men det er en annen historie. Denne inneholder klassikere som "Den Svarte Katten", "Huset Ushers Fall" & "Fakta i Saken M. Valdemar", som er noe av hans mest kjære historier. Ikke at de er stilferdig og koselig, tvert imot. De baserer seg Poes evne til å låse seg inne i en situasjon, gjerne i et eneste rom. Hvor han da lar mysteriet gå sin gang, og mannen kunne skrive mysterier. Min favoritt er kanskje "Huset Ushers Fall", som gav meg et realt støkk da jeg leste den. Passer fint til vindfulle kvelder, med stearinlys og hjemmegrøss på sofaen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mannen fra mengden og andre noveller:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv