Menn uten kvinner - Haruki Murakami

Menn uten kvinner

; Yngve Johan Larsen (Oversetter)

«Det er sjelden novellesamlinger er så stilistiske, tematiske og idémessig i harmoni som denne.»

, Dagbladet Terningkast 5
Haruki Murakami har alltid skrevet både romaner og noveller, men det var som novelleforfatter han først slo gjennom i USA, da The New Yorker jevnlig begynte å trykke novellene hans. I denne nye samlingen handler det om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen, å se hverandre og relatere til hverandre. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Haruki Murakami har alltid skrevet både romaner og noveller, men det var som novelleforfatter han først slo gjennom i USA, da The New Yorker jevnlig begynte å trykke novellene hans. I denne nye samlingen handler det om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen, å se hverandre og relatere til hverandre. Som alltid hos Murakami virker fortellingene hverdagslige - og så likevel kanskje ikke.

En skuespiller ansetter en sjåfør og betror henne sine innerste tanker. En mann har blitt forlatt av sin kone og åpner en bar som blir hjemsøkt av noe ukjent. Ektemannen til en tidligere kjæreste ringer midt på natten med dårlig nytt. En mann våkner en dag og innser at han har gjennomgått en metamorfose og er blitt forvandlet til Gregor Samsa, hovedpersonen i Franz Kafkas "Forvandlingen".

Om "Menn uten kvinner" har Murakami sagt at han ønsker å undersøke isolasjonen for å se hvordan den kan påvirke oss følelsesmessig. Dette gjør han igjen ved å blande det realistiske med det overskridende på sin helt egne måte som har gitt ham millioner av lesere over hele verden.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Erle Marie Sørheim, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 265
ISBN: 9788253039145
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Onna no inai otokotachi
Format: 20 x 13 cm
Nr: 8145725
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Det er sjelden novellesamlinger er så stilistiske, tematiske og idémessig i harmoni som denne.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Murakamis noveller har alle forfatterens kvaliteter: lette, men likevel forunderlig tvetydige og raffinerte historier." "[Murakami] er akkurat like rar, absurd og forbløffende overraskende her som i romanene. Eller kanskje hakket skarpere fordi han i samlingen «Menn uten kvinner» får vist fram sin store begavelse i særdeles fortettede og nydelig komponerte fortellinger.»

, DAGSAVISEN

«Novellesamling med vellykket kombinasjon av sjarm og uhygge.»

, AFTENPOSTEN

«Murakamis noveller om skjebnesvanger kjærlighet er gaver til leseren ... Det finnes 1001 mulige utfall i en Murakami-fortelling, men det finnes bare én forfatter som Haruki Murakami»

, DAGENS NÆRINGSLIV