Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Papirvegger

ti fortellinger

"Det er lett å bli begeistret for mange av Lindqvists velsmurte grøss der hverdagsliv og uforklarligheter møtes på en måte som minner om enkelte av Stephen Kings bøker"

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

En høyblokk i Blackeberg begynner å tippe. En paparazzifotograf jakter på det perfekte bildet, men finner noe annet. En kvinne finner et lik hun vil ha for seg selv. En toller besitter en mystisk evne til å se hva mennesker skjuler. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En høyblokk i Blackeberg begynner å tippe. En paparazzifotograf jakter på det perfekte bildet, men finner noe annet. En kvinne finner et lik hun vil ha for seg selv. En toller besitter en mystisk evne til å se hva mennesker skjuler. En mann tror han har funnet en måte å lure døden på. I denne boken finner du ni fortellinger som er skrevet på mine papirvegger, de tynne veggene som skiller oss fra det uforklarlige andre. Dessuten finner du «Slutthåndteringen», som er like lang som en kortroman og som utgjør en epilog til min roman Håndtering av udøde, men som også kan leses frittstående. Det handler om kjærligheten og døden. Hva vi gjør når de kolliderer og monstrene kryper fram mellom sprekkene. God fornøyelse! - John Ajvide Lindqvist

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202508555
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Pappersväggar

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Det er lett å bli begeistret for mange av Lindqvists velsmurte grøss der hverdagsliv og uforklarligheter møtes på en måte som minner om enkelte av Stephen Kings bøker"

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Han har forstått at det viktigste med en skrekkhistorie - enten den er lang eller kort - er å utfordre tryggheten og normaliteten. Historien bygges opp fra det trivelige og hyggelige og gjenkjennelige, før alt vris til noe uberegnelig og ukontrollerbart. Denne malen kan brukes i det uendelige, og Lindqvist gir leseren flere svært overraskende eksempler. "

Kurt Hanssen, Dagbladet

Kunders vurdering

o
ophelia – 01.02.2010

– Her har forfatteren samlet ti spenningsfortellinger, ni kortere og en lengre. Felles for historiene er det overnaturlige aspektet. Her finner man levende lik, formløse uhyrer og overnaturlige vesener. Personene i de ulike fortellingene er forskjellige og kommer fra forskjellige miljøer. Særlig likte jeg godt "Grense". Her klarer forfatteren å formidle en sårhet og en dybde i personligheten til hovedpersonen samtidig som han bygger opp en spenning som kulminerer mot slutten. Generelt liker jeg godt persongalleriet i fortellingene, personene er skildret med dybde og varme. "Papirvegger" er en flott samling med spennende fortellinger, og boka er vanskelig å legge fra seg.

t
tonemor – 30.01.2009

– Jeg har lest de to tidligere utgivelsene fra denne forfatteren, "La den rette komme inn" og "Håndtering av udøde", og de falt veldig godt i smak hos meg. "Papirvegger" er annerledes. Boka inneholder ni korte fortellinger - og en litt lengre en - som alle har forskjellige personer, miljø og tema. Men i noen av dem får vi igjen et gjensyn med Blackeberg, og for oss som har lest "Håndtering av udøde" er det en liten bonus at den siste historien er en epilog til den. Siden alle historiene er ganske varierte, var det noen som skilte seg ut og falt bedre i smak hos meg enn andre. Spesielt likte jeg "Grense" og "Equinox" godt, mens "Å kunne holde rundt deg til musikk" og "Majken" ikke gav meg like mye. Smak og behag. Samlet sett synes jeg boka underholdt godt og gav meg en fin leseopplevelse, selv om den er svakere enn de to forrige bøkene. Likevel er forfatteren et geni når det gjelder å gjøre noe velkjent og vanlig om til noe skummelt, sært og ekkelt, og jeg fryder meg hver gang han greier å plante disse følelsene i meg ved hjelp av de fantastiske historiene sine. Sterk firer.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Papirvegger:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv