Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Pastisj

"Stiltyv av høy klasse ... Reisop har en fantastisk evne til å skrive seg inn i andres stil - og for så vidt også temaer - med en blanding av forakt og beundring for dem han etteraper."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Forfatteren Dag leter etter slangeskinnssko i Berlin. Filmregissøren Woody blir forsøkt hypnotisert av en pågående dansk kollega. Billedkunstneren Bjarne flykter inn i en trang klesbod når omverdenen blir for truende. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Forfatteren Dag leter etter slangeskinnssko i Berlin. Filmregissøren Woody blir forsøkt hypnotisert av en pågående dansk kollega. Billedkunstneren Bjarne flykter inn i en trang klesbod når omverdenen blir for truende. Mens Norges kanskje største kjendis, Jonas Wergeland, forgriper seg på en forvirret student langt ute i Nordishavet.

Alle debutbøker er i en viss forstand pastisjer: stilistiske imitasjoner, tematiske kopier eller bevisste fordreininger. Olav Løkken Reisop (f. 1980) har tatt konsekvensen av dette. I debuten Pastisj gjør han verken krav på «originalitet» eller «selvstendighet»: Isteden dikter han videre på figurer, scener og motiver fra vidt forskjellige hjørner av samtidskulturen.

Er dette parodier - eller hyllester? Kanskje ingen av delene. Pastisj bruker sitt kunstneriske tyvgods til å fortelle nye historier om løgn, meddelelsestrang og det moderne menneskets

higen etter å leve «autentisk».

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål Engelsk Flerspråklig
Sider
332
ISBN
9788202365837
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
21 x 14 cm

Anmeldelser

"Stiltyv av høy klasse ... Reisop har en fantastisk evne til å skrive seg inn i andres stil - og for så vidt også temaer - med en blanding av forakt og beundring for dem han etteraper."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Forfatteren skriver med en autoritativ ro som får leseren til å føle seg trygg. Han har en overlegenhet og en kontroll som kler en forfatter ... Vi gleder oss virkelig til å se hva han vil komme opp med neste gang."

Jon Øystein Flink, Klassekampen

"Det er smart og kunnskapsrikt, velskrevet og underholdende, og forfatteren imponerer med sine stilistiske imitasjoner."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pastisj:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv