Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sjalusimannen og andre fortellinger

«Med Sjalusimannen og andre fortellinger har Jo Nesbø lekt seg med klassiske – for ikke å si gammeldagse – smågrøss ... Plutselig treffer han gull.»

Dagsavisen

Fortellingene i Sjalusimannen kretser rundt de sterkeste menneskelige følelsene. På klassisk Nesbø-vis møter vi det potensielt dødelige utfallet av sjalusi, begjær og utroskap. Som Harry Hole en gang har sagt: «Alle har noe de lever for. Noe som kan tas fra dem.»

Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

I en tynn tråd


I kjølvannet av kjærligheten finner vi sjalusien, begjæret og utroskapen – alle med potensielt dødelig utfall. Få vet å utnytte dette bedre enn Jo Nesbø, her er han en mester.


Jo Nesbø tar oss med til et velkjent univers i sine sjalusihistorier. Kjærlighet og hat har vært tilbakevendende temaer hos forfatteren helt fra den aller første Harry Hole-romanen. Her får du et helt knippe fortellinger, alle med utgangspunkt i sjalusi og begjær.


«Alle har noe de lever for. Noe som kan tas fra dem.»


En taxisjåfør finner sin kones øredobb i bilen til taxieieren. Hvordan havnet den der?


En kvinne på vei fra London til New York har i kjølvannet av mannens affære med hennes beste venninne bestemt seg for å avslutte sitt eget liv. Men hvem er han som sitter ved siden av henne på flyet?


Eller hva med søppeltømmeren Ivar? Hva er det han bærer på, og, ikke minst, hva er det han ser som han ikke burde ha sett på sine runder gjennom oslonatten?


Det finnes knapt noe farligere enn kjærligheten.


Fortellingene i Sjalusimannen kretser rundt de sterkeste menneskelige følelsene. På klassisk Nesbø-vis møter vi i alle fortellingene mennesker som rammes av sjalusi, begjær og utroskap.  Og når Nesbø er involvert, vet vi at dette er hendelser med potensielt dødelig utfall ...


Sjalusimannen


I tittelfortellingen Sjalusimannen møter vi den greske etterforskeren Nikos Balli, som innehar en unik egenskap for en etterforsker: Ingen klarer i samme grad som han å avsløre hvorvidt sjalusi er motivet i en drapssak. Denne egenskapen har gitt ham kallenavnet Sjalusimannen, og det er denne egenskapen som har brakt ham ut på den lille turistøya Kalymnos. Ferieøya er normalt et stille sted, preget av svært lite vold. Drap er ytterst sjelden. Når en turist forsvinner, blir det derfor maktpåliggende for myndighetene å oppklare saken raskt for ikke å skade turistindustrien.


Jo Nesbø er selv en ivrig klatrer. Han vet alt om hvor viktig det er å kunne stole på den man klatrer med.


Klatreren Julian er forsvunnet, og politiet mistenker tvillingbroren Franz for å stå bak. Balli ankommer øya for å avhøre Franz, og det ville ikke vært en Nesbø-fortelling uten en hovedperson som har sin egen bagasje.


«Det sies at jeg kan lukte sjalusi. Det er selvfølgelig feil. Sjalusi har ingen spesiell lukt, farge eller lyd. Men den har en historie. Og det er ved å lytte til den historien, både det som blir sagt og det som forties, at jeg kan avgjøre om det er et desperat, skadet dyr jeg sitter overfor. Jeg lytter og vet. Vet fordi det er meg, Nikos Balli, jeg lytter etter. Vet, fordi jeg selv er et slikt skadet dyr.»


Trekantdrama
Ballis egen opplevelse med sjalusi fra flere år tilbake henger ved ham, og det er følelser han ser etter og kjenner igjen i avhøret av Franz. Saken synes klar, sjalusimannen Balli utfører raskt sitt oppdrag. Han trenger bare å si ja eller nei, så gjør etterforskerne resten, det er ikke hans bord.


Klatringen gir uante muligheter til å gi en «hjelpende hånd» til dem man ønsker av veien.


Balli er ferdig med oppgaven og klar for å vende tilbake til Athen, men været slår om, og han blir værfast på øya, ikke uten følger for flere av de impliserte. For samtidig som liket av Julian blir funnet ille tilredt på stranda og etterforskningen av drapet skrider fram, opplever Balli at han er viklet inn i et trekantdrama som bringer hans egne, gamle opplevelser opp igjen til overflaten.


Kong Nesbø
Forfatteren Jo Nesbø trenger ingen nærmere presentasjon, og for mange er også klatreinteressen hans godt kjent. I fortellingen Sjalusimannen får leserne gjennom Jo Nesbøs drevne klatrerblikk nye innsikter i hvordan klatringen gir uante muligheter til å gi en «hjelpende hånd» til dem man ønsker av veien. Også i de andre fortellingene utforsker Nesbø sjalusien videre. Andre steder, andre mennesker, men fortellingene viser oss at sjalusimannen Nikos Balli ville hatt mer enn nok å beskjeftige seg med, det være seg i Norge, London eller nær sagt hvor det skulle være. Som Harry Hole en gang har sagt: «Alle har noe de lever for. Noe som kan tas fra dem.»


 

Medlemsvurdering:
Som vanlig, vanskelig å legge fra seg en bok av Jo Nesbø

Solveig Bergh

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
250
ISBN
9788203366437
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8182078
Serie
Fortellinger fra fremtiden

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Jo Nesbø (f. 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 40 millioner eksemplarer og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Forfatteren har mottatt en rekke priser. Han har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med de fem barnebøkene om Doktor Proktor.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med Sjalusimannen og andre fortellinger har Jo Nesbø lekt seg med klassiske – for ikke å si gammeldagse – smågrøss ... Plutselig treffer han gull.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Nesbøs fortellinger står godt plassert i vår egen tid, pandemi og immigrasjon inkludert. Det forhindrer ikke at de også beretter seg inn i en eldgammel tradisjon der underholdningsaspektet i seg selv er nobelt nok.»

Leif Ekle, nrk.no

Kunders vurdering

R
Rune S – 28.06.2022

– Lettlest

L
Lise Larsen – 04.06.2021

– Sjalusimannen

T
Toril Koht Dalen – 04.06.2021

– Som vanlig fra Nesbø: Kjempebra 👏🏻

A
Anne-Lynn – 03.06.2021

– Godt skrevet og greit at det var noveller.

S
Solveig Bergh – 01.06.2021

– Som vanlig, vanskelig å legge fra seg en bok av Jo Nesbø

F
Frida Elisabeth ULFSRUD – 01.06.2021

– Han som fikk boken , likte den godt

V
Vigdis Hovde – 01.06.2021

– Sjalusimannen

V
Vigdis Hovde – 01.06.2021

– Sjalusimannen

C
Camilla – 01.06.2021

– God underholdning som holder leseren(meg) våken og interessert.

A
Anne-Marie Hadenius – 01.06.2021

– Fin bok . Intressant intrig.Lättläst

H
Harald K – 25.03.2021

– Sjalusimannen er alene verd hele boka, klassisk Nesbø!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 18.03.2021

– Hovedpersonen i Nesbø-fortellingen Sjalusimannen beskriver seg selv som et skadet dyr. Slike skadde dyr har vi vært borti før i Jo Nesbøs univers, beskrivelsen passer perfekt på Harry Hole. Den passer nesten mer perfekt for hver bok. Slik også med Sjalusimannen, som Harry Hole har han levd et liv med alt det fører med seg av opp- og nedturer. Og har man noensinne elsket noen vet man det er noe man kan miste. Eller enda verre, at noen andre tar det fra deg, Som så mange ganger før viser Nesbø oss at det knapt finnes noe farligere enn kjærligheten. I kjølvannet av kjærligheten finner vi sjalusien, begjæret og utroskap – alle med potensielt dødelig utfall. Få vet å utnytte dette bedre enn Jo Nesbø, her er han en mester. Ingen over, ingen ved siden!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sjalusimannen og andre fortellinger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

666
Ny!

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-
Offer
Ny!

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Handlekurv