Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Snøfonnenes geograf

sju fortellinger, og et dikt av min mor

Metallarbeideren Johannes Mørk, som kaller seg Snøfonnenes geograf, har mistet jobben. Han begår på impuls en desperat handling som fører ham opp i en umulig situasjon. Men han gir ikke opp sitt mål om å omforme ei snøfonn i et fjell ved Leidangssetra på vestlandet slik at fonna skal bli mest mulig lik Australia. Les mer

149,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Metallarbeideren Johannes Mørk, som kaller seg Snøfonnenes geograf, har mistet jobben. Han begår på impuls en desperat handling som fører ham opp i en umulig situasjon. Men han gir ikke opp sitt mål om å omforme ei snøfonn i et fjell ved Leidangssetra på vestlandet slik at fonna skal bli mest mulig lik Australia.

Finansmannen Gerhard Planck har tapt en kvart milliard i løpet av noen krisedager i september 2008. Kan han leve med det? Han søker tilflukt på hytta i Baugen, og finner fram en kajakk fra sin ungdom.

Den tidligere bryggearbeideren Hauk treffer lektoren Monika på Ny Giv, som er en attføringsbedrift der det drives kafé og selges bruktbøker. De får noen gode år sammen i Møllefoss by, men nå skal han miste henne til kreften. Han retusjerer et verdenskart for å få utløp for sorgen.

Den 18-årige sjømannen Fred Iver Kjenner får i 1962 et brutalt møte med havneprostitusjonen i Golden City i Bremen.

Ved et båthus møter Fred Iver en vinterdag i 2008 hun som han var forlovet med i sine styrmannsdager på siste halvdel av 1960-tallet, og som han ikke har sett siden. Hva var det som gjorde at det skar seg mellom ham og Anniken?

Styrmannen Fred Iver har gått i land og blitt journalist i Tromsø. Han kommer hjem fra en reportasjetur på hvalfangst tidlig på 1970-tallet, og finner et avskjedsbrev fra kona som har tatt med seg barnet deres og flyttet sørover.

Jon Michelet skriver med tilstedeværelse og varme om avgjørende valg og øyeblikk i menneskers liv, om hendelser som setter hele ens eksistens og vilkår i relieff.

Medlemsvurdering:
For noen flotte og fascinerende historier. Han var i stand til å mestre forkjellige miljøer og skrive historier om dem, og til å med å klare å,få det kort. En skal være forsiktig å trekke sammenligning mellom roman og novelle, men jeg sitter med en følelse av dette er en kombinasjon av begge sjangerne. Fred være med en stor forfatter som gikk bort tidligere i år, minnene og den flotte litteraturen kan vi heldigvis komme tilbake til

Jarle Aas

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
212
ISBN
9788249507566
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
18 x 11 cm
Serie
Oktober pocket

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 05.07.2018

– For noen flotte og fascinerende historier. Han var i stand til å mestre forkjellige miljøer og skrive historier om dem, og til å med å klare å,få det kort. En skal være forsiktig å trekke sammenligning mellom roman og novelle, men jeg sitter med en følelse av dette er en kombinasjon av begge sjangerne. Fred være med en stor forfatter som gikk bort tidligere i år, minnene og den flotte litteraturen kan vi heldigvis komme tilbake til

Oppdag mer

Bøker som ligner på Snøfonnenes geograf:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv