Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Trist som faen

fortellinger

«Jeg visste i hvert fall ikke at vi hadde et slikt fortellertalent gående løs her i landet. 26-åringen skriver som om han har levd minst fem lange liv, og gir til beste de tetteste øyeblikkene fra hvert av dem.»

Tinic Talén, VG

'Fortellinger' har Ari Behn kalt sitt debutarbeid, og det er nettopp fortellerkunsten som står i fokus i boken Trist som faen. I femten fortellinger av varierende lengde greier Ari Behn, med få setninger og korte riss, å gi leseren den skarpt sette situasjonen som kjennetegner en god fortelling. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
'Fortellinger' har Ari Behn kalt sitt debutarbeid, og det er nettopp fortellerkunsten som står i fokus i boken Trist som faen. I femten fortellinger av varierende lengde greier Ari Behn, med få setninger og korte riss, å gi leseren den skarpt sette situasjonen som kjennetegner en god fortelling.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
93
ISBN
9788205270619
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Format
18 x 12 cm
Serie
Semikolon

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jeg visste i hvert fall ikke at vi hadde et slikt fortellertalent gående løs her i landet. 26-åringen skriver som om han har levd minst fem lange liv, og gir til beste de tetteste øyeblikkene fra hvert av dem.»

Tinic Talén, VG

«Til gjengjeld er en tre-fire av dem glitrende, så drevne i stil og fortellermåte at man sperrer øynene opp, kniper seg selv i armen og gir seg til å undres over om det virkelig kan være tale om litterær svenneprøve.»

Øystein Rottem, Dagbladet

«Ari Behn har påfallende mye å fortelle, og evner å gjøre det. Han foretar snitt inn i et mangfold av livssituasjoner og tilstander, og han belegger sine innsyn med sikker observasjonsevne.»

Svein Johs Ottesen, Aftenposten

«Og som ild i tørt gress går allerede ryktet om boka. Blant anmeldere og lesere hviskes det, ikke uten grunn, om hans udiskutable kvaliteter, hans uovertrufne presisjon, hans tidskoloritt, hans sanselige bilder og hans nådeløse utleveringer av manndommen.»

Fred Arthur Asdahl, Agderposten

«Finslepne og breddfulle av skarpe iakttagelser som disse korte stykkene er, så virker de likevel som en begynnelse, men en begynnelse som får novellemestere som Raymond Carver til å spøke i bakhodet, er ikke å forakte.»

Nils Olav Sæverås, BA

«Måten han behandlar dette stoffet på, er likevel spesiell, kanskje fordi det miljøet han ofte fører lesaren inn i, er så reindyrka rølpete og lurvete. Alt er kontant og rått og usentimentalt, og som oftast ei sak mellom .oss gutta.. Dermed oppstår det eit spesielt .trøkk. og ein høg temperatur i språket, det er rett på sak, det er å vinne eller tape, det er å ta med seg det som er å hente frå biljardsalongar, frå barar og fotballbanar, og når det heile er over, har ein kanskje skjønt litt meir.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Kunders vurdering

F
Fan av boka – 20.01.2020

– bra

l
lesejente – 27.07.2007

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke de store forventningen til disse novellene, men så tenkte jeg at det kunne jo være noe bra der også. Nå sitter jeg igjen med en følelse av å ha blitt trist , men det var vel poenget. Sitter også igjen med en følelse av at noe mangler. Jeg føler jeg har sløst vekk tiden på dette her. Problemet er at novellene er ganske like og gir lite. Det er som å være i en fornøyelsespark, hvor de har glemt aktivitene som skal til for å gjøre det gøy. Språket liker jeg ikke, det blir banalt og ikke så bra som en burde kunne vente seg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trist som faen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv