Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Tyrkisk frokost

noveller

"Axelsen mestrer både de nærgående psykologiske portrettene og de store,samfunnsmessige sveipene."

Klassekampen

Men jeg forteller ikke om morderen til hvem som helst. Nordmenn er så såre på slikt. De forstår ikke ulykker, de snakker i fjernsynet om matvarer som har gått ut på dato, de arbeider i kontorlandskap med forgylte grener hengende fra taket og espressomaskiner og vann med kullsyre som strømmer ut av kranene og rett ned i glassene deres, de kjører sparkesykkel innendørs, avskjediger ministre over oljeflekker og sneskred og kvitteringer fra klesforretninger, de påberoper seg trygghet som om det skulle være en slags rettighet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Men jeg forteller ikke om morderen til hvem som helst. Nordmenn er så såre på slikt. De forstår ikke ulykker, de snakker i fjernsynet om matvarer som har gått ut på dato, de arbeider i kontorlandskap med forgylte grener hengende fra taket og espressomaskiner og vann med kullsyre som strømmer ut av kranene og rett ned i glassene deres, de kjører sparkesykkel innendørs, avskjediger ministre over oljeflekker og sneskred og kvitteringer fra klesforretninger, de påberoper seg trygghet som om det skulle være en slags rettighet. De smiler når FN ber dem ødelegge kjemiske våpen og forstår ikke hvorfor de egentlig har blitt spurt, kommer aldri til å forstå det, sannheten gjør vondt, i morges leste jeg hovedsaken i Dagbladet, den handlet om sjokkerende feilparkeringer i Oslo. Jeg så meg rundt, jeg tenkte på naboene mine, mennesker som kan skrive hva de vil i avisene, plage ambassadører, ringe inn bombetrusler på direktesendte humorprogrammer, ligge med hverandre på konsertarenaer uten så mye som en notis på rullebladet, så brettet jeg avisen forsiktig sammen.Novellene henter sitt stoff fra livets skyggesider; utsnitt av hverdagen til de som ikke hører til beskrives gjennom sykdom, kriminalitet, ensomhet og galskap. Med mørk humor og rammende utenfra-blikk på det norske samfunnet skriver forfatteren inn perspektiver og erfaringer fjernt fra den oljefyrte, trygghetssøkende norske hverdagen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
132
ISBN
9788202443887
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Axelsen mestrer både de nærgående psykologiske portrettene og de store,samfunnsmessige sveipene."

Sandra Lillebø, Klassekampen

"Det håpløse, fortvilte og det voldsomme, det drepende og det døende er også en del av livet, og det sirkler hele tiden over menneskets utsatthet og sårbarhet i Axelsens univers, i hennes modige og løfterike tekster"

Lasse Midthun, Morgenbladet

"Novellesamlingen Tyrkisk frokost av Sunniva Lye Axelsen bekrefter inntrykket som hennes to tidligere bøker ga av en stilsikker og reflektert forfatter med spennende råstoff og evne til å forme det.(...) Tyrkisk frokost er noe så sjelden som en svært god bok."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tyrkisk frokost:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Giljotin

Carl Christian Laugen
Innbundet 
181,- 199,-
 

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv