Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Økonomisk krigføring

«Denne boka er ein bragd. Ein bragd av di den maktar å forklara eit komplisert tema, til ein særs enkel og leseverdig måte.»

Asgeir Ueland, Forsvarets Forum 12. februar 2023

Vi er midt i en økonomisk krig. Våpnene er sanksjoner, subsidier, dumping, fiendtlige oppkjøp og tyveri av industrihemmeligheter. Målet er enkelt: Å svekke et lands økonomi slik at det ikke kan yte politisk eller militær motstand. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager
Vi er midt i en økonomisk krig. Våpnene er sanksjoner, subsidier, dumping, fiendtlige oppkjøp og tyveri av industrihemmeligheter. Målet er enkelt: Å svekke et lands økonomi slik at det ikke kan yte politisk eller militær motstand.

Økonomisk krigføring tar for seg drivkreftene bak denne krigen. Viktige stikkord her er Trump, brexit, korona og Kinas økonomiske vekst. Boken beskriver hvordan slagene utkjempes, og hvilke metoder og virkemidler som brukes. Blant spørsmålene som reises, er hvor effektive sanksjoner er.

Etter hvert som krigen har økt i omfang, har både EU, USA, Russland og Kina satt i verk forsvarstiltak. Dette har to konsekvenser: Verdens handelsorganisasjon har mistet betydning, og globaliseringen har veket plass for økonomisk og politisk regionalisering.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
211
ISBN
9788202765606
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Økonomisk krigføring
Format
24 x 17 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Denne boka er ein bragd. Ein bragd av di den maktar å forklara eit komplisert tema, til ein særs enkel og leseverdig måte.»

Asgeir Ueland, Forsvarets Forum 12. februar 2023

«Økonomisk krigføring er interessant og svært relevant - den er lettlest, på knappe 160 sider pluss litteraturliste. [...] Den som vil oppdatere seg på handels- og stormaktspolitikk siden 1980-tallet, har derfor noen gode lesetimer foran seg. [...] Dahl Martinsen er innom det meste på handelsfeltet. Og dette er overraskende spennende stoff.»

Andrew P. Kroglund, Ny Tid 10. april 2023

«Boken «Økonomisk krigføring» treffer tidsånden perfekt. [...] Han går raskt og effektivt gjennom den velfylte verktøykassen som er tilgjengelig for statsledere som vil ha verdensherredømme: Boikott, sanksjoner, dumping, monopoltilstander, tyveri av patentrettigheter, industrispionasje, screening av investeringer og mye annet. Dahl Martinsen har sørget for sammendraget og satt ting i perspektiv. [...] «Økonomisk krigføring» er lærerik og tankevekkende og slukes på en helg.»

Andreas Klemsdal, Finansavisen 27. januar 2023

«En skremmende bok om pågående økonomisk krigføring, som beskriver geopolitikkens skjulte sider - og spår frihandelens død. [...] boken er en velskrevet og innimellom skremmende tilstandsrapport om dagens geopolitiske krigstilstand, med hovedfokus på de pågående økonomiske maktkampene mellom Kina, USA og EU.»

Kjetil Vikene, Forskerforum 2/2023

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Økonomisk krigføring:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Matilda
3 for 2

Matilda

Roald Dahl
Innbundet 
99,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv