Min side Kundeservice Vår historie Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tradisjonsbrygging av øl

Ølet sto sentralt i det norske bondesamfunnet og var, sammen med kosten på gården, en del av det sosiale samspillet. Godt øl reflekterte bryggerens personlighet og status i lokalsamfunnet. Kornet det ble laget av, var gårdens viktigste produkt, og godt øl viste at man hadde godt korn. Ølet var et tegn på hvor dyktig man var til å malte og brygge, og styrken viste hvor mye korn man hadde råd til å brygge av. Les mer
450,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Ølet sto sentralt i det norske bondesamfunnet og var, sammen med kosten på gården, en del av det sosiale samspillet. Godt øl reflekterte bryggerens personlighet og status i lokalsamfunnet. Kornet det ble laget av, var gårdens viktigste produkt, og godt øl viste at man hadde godt korn. Ølet var et tegn på hvor dyktig man var til å malte og brygge, og styrken viste hvor mye korn man hadde råd til å brygge av.

Framgangsmåten i bryggingen ble overlevert mellom generasjoner som en del av tradisjonen til den enkelte gård, og variasjonene var store. Til nå har ingredienser og prosesser langt på vei vært ukjente for moderne ølbryggere.

"Tradisjonsbrygging av øl" tar for seg historie, utstyr, bryggeprosesser, gjær og ingredienser. Boka gir en oversikt over hvordan ølet ble brygget rundt om i landet, samt utviklingen over tid. Avslutningsvis beskriver forfatteren situasjonen for norsk tradisjonsbrygging i dag.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
287
ISBN
9788283051346
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Tradisjonsbrygging av øl
Format
27 x 20 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tradisjonsbrygging av øl:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
199,- 0,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
479,-
 

Jekta

Bjørn Tore Pedersen
Innbundet 
450,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv