BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Styring og samstyring

governance på norsk

Styring er en viktig del av all politisk virksomhet. Det er gjennom styring at politiske ideer og visjoner omsettes til samfunnsendringer. I denne boken diskuteres endringer i og utfordringer for offentlig styring i dagens samfunn. Les mer

429,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Styring er en viktig del av all politisk virksomhet. Det er gjennom styring at politiske ideer og visjoner omsettes til samfunnsendringer. I denne boken diskuteres endringer i og utfordringer for offentlig styring i dagens samfunn. Boken presenterer og utvikler begrepet samstyring basert på den internasjonale litteraturen om «governance». Samstyring handler om samarbeid som har relevans for styring og ledelse, og som involverer offentlige og private, frivillige eller andre samfunnsaktører. Boken er organisert rundt fire sentrale spørsmål: - Hva er samstyring? - Kan samstyring styres og ledes? - Er samstyring demokratisk? - Er samstyring effektivt?
Disse spørsmålene diskuteres både fra en teoretisk og en praktisk synsvinkel, og boken gir en rekke eksempler på samstyring og utfordringer knyttet til denne styringsformen.
I denne reviderte og oppdaterte utgaven er det kommet med et kapittel om ledelse av og i samarbeid. Samstyring oppstår sjeldent av seg selv, og det å lede slike samarbeid er en svært viktig og krevende oppgave. Denne formen for ledelse, som på mange måter skiller seg fra ledelse av organisasjoner, har blitt gjenstand for faglig oppmerksomhet de senere år, ikke minst internasjonalt.
Asbjørn Røiseland er dr.polit. fra Universitetet i Oslo og professor i statsvitenskap ved Nord universitet. Sentrale forskningsinteresser er politisk styring og demokrati, herunder styringsnettverk, partnerskap og samproduksjon av velferdstjenester.
Signy Irene Vabo er dr.polit. fra Universitetet i Oslo og professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Sentrale forskningsinteresser er lokal politisk organisering og lederskap, samstyring og relasjonen mellom stat og kommune herunder kommunereform.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
182
ISBN
9788245019995
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Styring og samstyring
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Styring og samstyring:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 
Macbeth
169,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
169,- 399,-
 

Smak!

Ingvild Wedaa Tennfjord
Innbundet 
279,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv