Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Codex

«En velskrevet og lekkert innviklet thriller hvor kristendommens tilblivelse står sentralt i handlingen. Som spenningsroman er den elegant formet og subtilt snirklete, og alle tråder nøstes kyndig opp til slutt.»

Kurt Hanssen, VG

Tom Egeland er klar med den 8. thrilleren om Bjørn Beltø «Codex» - et nytt dramatisk kriminalmysterium der en to tusen år gammel kodeks, Jesu tornekrone, to døde arkeologer og en teologisk konflikt som vil rokke ved vår forståelse av kristendommen er noen av ingrediensene. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Tom Egeland er klar med den 8. thrilleren om Bjørn Beltø «Codex» - et nytt dramatisk kriminalmysterium der en to tusen år gammel kodeks, Jesu tornekrone, to døde arkeologer og en teologisk konflikt som vil rokke ved vår forståelse av kristendommen er noen av ingrediensene. Det dukker også opp en mystisk kvinne som raskt får Bjørn Beltøs oppmerksomhet da hun kommer til ham for å få hjelp. Har hun en tilknytning til de uhyggelige hendelsene som funnet av kodeksen og tornekronen fører med seg? Det er tydelig at noen overvåker Beltø, og at de er villige til å gå svært langt for å sikre seg makten over avsløringene kodeksen kan bringe frem i lyset.

Medlemsvurdering:
Kjempespennende som alltid. Bøkene om Bjørn Beltø er vanskelig å legge vekk. Jeg blir sittende til langt på natt, må bare lese litt til. Tom Egeland er en suveren forfatter og må bare leses. 👍

Turid Myrseth

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788293671084
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Bjørn Beltø 8

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En velskrevet og lekkert innviklet thriller hvor kristendommens tilblivelse står sentralt i handlingen. Som spenningsroman er den elegant formet og subtilt snirklete, og alle tråder nøstes kyndig opp til slutt.»

Kurt Hanssen, VG

«... Tom Egeland har skapt seg en litterær nisje i internasjonal underholdningskrim som kan måles opp mot de aller beste navnene utenfor Skandinavia.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Egeland holder et stort persongalleri i sjakk og skriver lekende lett om kompliserte ting ... Både teologisk interesserte og de mange som elsker denne sjangeren, får full Egeland-pakke.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Egeland klarer både å samle trådene og utporsjonere kunnskap og teorier ved hjelp av roen til sin systematiske detektiv. Det er godt håndverk. (...) «Codex» er et solid arbeid og en bok som er verdt prisen.»

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«Codex er enda en god kombinasjon av handlingsmettet kriminalfortelling og fantasifulle, men likevel kunnskapsrike religiøse betenkninger.»

Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Bjørn Beltø har for vane å rote seg borti Jesus, og nok en gang sender Tom Egeland albinoarkeologen inn i et vepsebol av politikk, religion og historie. Codex er klassisk Egeland, akkurat så eventyrlig, spennende og interessant at du bruker en halv dag på å google diverse paver og okkulte tekster etterpå.»

Asbjørn Slettemark, OP-5

Kunders vurdering

g
gry – 18.09.2019

– Stor fan av Beltø

M
Merete Strøm Brekke – 06.03.2019

– Spenning fra start til slutt!

H
Hilda – 05.03.2019

– Codex

S
Sigrid – 05.03.2019

– Beltø er vanskelig å legge fra seg:-)

K
Knut Tore Sætre – 05.03.2019

– Uslåelig!

J
Jan Ivar Johannessen – 05.03.2019

– Spennende og vanskelig å legge fra seg

T
Turid Myrseth – 05.03.2019

– Kjempespennende som alltid. Bøkene om Bjørn Beltø er vanskelig å legge vekk. Jeg blir sittende til langt på natt, må bare lese litt til. Tom Egeland er en suveren forfatter og må bare leses. 👍

U
Ute D Ergul – 08.02.2019

– Spennende som alltid og nøysom recharchert

H
Hilda – 06.02.2019

– Codex

I
Inger Berit Nesse – 05.02.2019

– Codex svarte ikke helt til forventningene. Den begynte godt, men så ble det veldig mange navn, personer, steder og ulike hendelser å forholde seg til. Så mange at hvis jeg hadde et opphold i lesingen på et par dager, måtte jeg bla tilbake for komme inn i historien igjen. Grei nok, men litt langdryg og ikke så spennende som de forrige om Bjørn Belto. Kanskje han burde pensjonere seg nå?

R
Roald Eilertsen – 05.02.2019

– Tom Egeland har klart det igjen. Kjempebra Bjørn Beltø-roman med alle de kjente kvalitetene.

S
Sonja Iversen – 05.02.2019

– Egeland har greid det igjen. " Far fetched", sier Bjørn Beltø, og Egeland tar brodden av vår første tanke. Det er ikke grenser for hvor eksotisk og eksepsjonelt dette oppdraget er. Beltø ville vært verdens mest berømte arkeolog, om han fantes i virkeligheten. Jeg elsker plottet og jeg elsker den lune humoren. Jeg klukker og ler som en gammel høne og gir meg ikke før jeg har lest siste side.

K
Kenth Roger Johnsen – 09.01.2019

– Spennende!

A
Anne Berit Brakstad – 09.01.2019

– Codex

R
RK – 10.10.2018

– Codex

T
TR – 04.10.2018

– Oppdrag ikke fullført Bjørn. Begynn å lete etter tornekronen! Innviklet og velskrevet til siste setning.

A
Anne – 03.10.2018

– Ikke den samme driven som i de andre bøkene, virker som boken er skrevet bare for å få en oppfølger til de andre. Litt langdryg før man endelig mot slutten kommer til poenget, og så er boka plutselig slutt. Siste boka om Beltø har jeg hørt, kanskje litt lurt.

K
Kåre Hestetun – 25.09.2018

– Codex

J
Jorunn Fossen – 24.09.2018

– Spennende og kunnskapsrik

T
Taz Berger – 20.09.2018

– Vanlig Bjørn Belto innhold. Gammel skriftdokument, treffer dame, som hen elsker med, mystiske klostre, gamle munker, noen mord og så tilslutt løser problemet!!

L
Laila Mortensen – 19.09.2018

– Lettlest

M
Magne Gåsland – 04.09.2018

– Codex

L
Lise – 03.09.2018

– Beltø som vanlig, nevrotisk, dyktig og den som løser alt,- digger det!

E
Else-Grethe – 29.08.2018

– Kjempebra

H
Hilde R. Johnsrud, redaktør i Bokklubben – 18.06.2018

– Arkeolog Bjørn Beltø befinner seg igjen midt i begivenhetenes sentrum. I en gammel krypt utenfor Roma blir det funnet et eldgammelt pergament og en tornekrone. Kan det virkelig være det Beltø mistenker ...? De som kjenner og elsker Beltø fra før, får nøyaktig det de ønsker seg i 'Codex'. Har du ennå ikke lest noen av de tidligere Beltø-bøkene, er dette et utmerket sted å begynne - vi garanterer utmerket underholdning!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Codex:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv