Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Paktens voktere

spenningsroman

«UOVERTRUFFEN OG SPRENGLÆRD SPENNING.» Kurt Hanssen, Dagbladet

Når et gammelt manuskript blir funnet på Island, stilles vår antihelt Bjørn Beltø overfor et 3500 år gammelt mysterium. Gjennom en dramatisk jakt over flere kontinenter innser han at funnet vil forandre ikke bare bibelhistorien, men også verdenshistorien. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
«UOVERTRUFFEN OG SPRENGLÆRD SPENNING.» Kurt Hanssen, Dagbladet

Når et gammelt manuskript blir funnet på Island, stilles vår antihelt Bjørn Beltø overfor et 3500 år gammelt mysterium. Gjennom en dramatisk jakt over flere kontinenter innser han at funnet vil forandre ikke bare bibelhistorien, men også verdenshistorien. I Paktens voktere blir norrøn, egyptisk og hebraisk mytologi vevet sammen med gammeltestamentlige myter - og alt munner ut i et forrykende klimaks.

"... et uforlignelig eventyr, en grensesprengende fabel.» Terje Stemland, Aftenposten

«Paktens voktere er en ny maktdemonstrasjon fra en av våre ypperste thrillerforfattere.» Knut V. Bergem, Bokklubben Krim og Spenning

Medlemsvurdering:
Er selv en stor fan av Tom Egeland, og han skuffer ikke her heller. "Paktens voktere" er en strålende roman, som er meget spennende. Vi møter igjen Bjørn Beltø, arkeolog og anti-helt, idet han besøker en kollega fra Island som har gjort interesante funn. Kollegaen blir imidlertig funnet død i hjemmet sitt, og Beltø aner at dette har noe med funnene å gjøre. Han har farlige fiender, og vi blir dratt med i en gåtejakt som strekker seg over store deler av Norge, samt flere kontinenter. Egeland blander faktastoff og fortelling på en glimrende måte, og det er veldig spennende å følge med på om Bjørn Beltø klarer å finne ut av det hele før hans forfølgere får fatt i han. En strålende roman som anbefales på det varmeste!

T

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
525
ISBN
9788234716096
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 13 cm
Serie
Bjørn Beltø 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

T
Tommy B. Andersen – 13.07.2017

– Paktens voktere

R
Rune – 01.02.2016

– Helt grei underholdning og god thriller

M
Morta – 31.01.2010

– Dette er oppfølgeren til "Sirkelens ende" av Tom Egeland, med Bjørn Beltø i hovedrollen igjen. Hvis man liker "Da Vinci-koden" så vil man like denne boken også, og denne boken er en verdig oppfølger til "Sirkelens ende". Den første boken i denne serien kom ut før "Da Vinci-koden", og de er ikke så ulike i oppbyggingen av historien. For den forteller en god historie, om et historisk mysterium. Alle som liker historisk krim full av gåter burde lese denne serien. I denne boken får vi en fortelling hvor Bjørn Beltø må løse en gåte som kan lede til en helt fantastisk skatt. En veldig bra bok som man burde få med seg.

g
gant – 14.03.2009

– I denne boken får vi følge arkeologen Bjørn Beltø på enda et eventyr. Et gammelt manuskript blir funnet på Island som leder til en jakt over hele verden hvor det stadig finnes nye ledetråder til noe som kan forandre bibelens historie. Boken er jevnt over spennende, men kan til tider bli noe tung med mye teologiprat. Boken er veldig lærerik med tanke på historie både generelt og teologisk. Ellers er boken skrevet på en spennende, humoristisk og god måte. Det kan være en fordel å ha lest "Sirkelens Ende" før man leser denne boken, men det er absolutt ikke et must.

B
Bankai – 08.03.2009

– Codex snorri blir funnet på Island. Bjørn Beltø blir tilkalt og "satt på saken". Men alt går ikke som planlagt og det fører til mer spenning enn man skulle tro etter å ha funnet en enkel skrift. "Paktens Voktere" er oppfølgeren til "Sirkelens Ende" og jeg vil forslå å lese den først. Tom Egeland har sin egen stil med disse to bøkene. Spesielt denne har et veldig lyrisk språk iblant, og i tillegg til mange korte kapitler, kan noen av dem nesten være som dikt. Og det er en befrielse i mange av de nyere krimbøkene som nesten bare er beskrivende. Jeg liker skrivemåten og tankegangen til Bjørn Beltø, og denne boken er absolutt å anbefale; spesielt hvis du er opptatt av interessante konspirasjonsteorier. Jeg vil som sagt anbefale å lese "Sirkelens Ende først". Jeg synes egentlig den var bedre enn "Paktens Voktere", så der har du enda en grunn!

T
T – 19.12.2008

– Er selv en stor fan av Tom Egeland, og han skuffer ikke her heller. "Paktens voktere" er en strålende roman, som er meget spennende. Vi møter igjen Bjørn Beltø, arkeolog og anti-helt, idet han besøker en kollega fra Island som har gjort interesante funn. Kollegaen blir imidlertig funnet død i hjemmet sitt, og Beltø aner at dette har noe med funnene å gjøre. Han har farlige fiender, og vi blir dratt med i en gåtejakt som strekker seg over store deler av Norge, samt flere kontinenter. Egeland blander faktastoff og fortelling på en glimrende måte, og det er veldig spennende å følge med på om Bjørn Beltø klarer å finne ut av det hele før hans forfølgere får fatt i han. En strålende roman som anbefales på det varmeste!

b
basto – 23.11.2008

– En god venn av Bjørn Beltø tilkaller ham til Island. Han hadde funnet et manuskript etter selveste Snorre Sturlason som knytter ham til et egyptisk, norrønt og kristent mysterium. Dette manuskriptet vekket stor interesse allerede før det ble verdenskjent. Grunnen til det viser seg at mysteriets innhold truer og rokker på grunnpilarene til kristendommen, jødedommen og islam. Atter en gang må Bjørn Beltø risikere sitt liv for at feil folk ikke skal sabotere sannheten. "Paktens voktere" er en veldig god roman av mannen best kjent for å skrive "den norske Da Vinci-koden" - "Sirkelens ende". Også her bruker Egeland den samme oppskriften: spenning, veksling mellom hurtige og langsomme partier og historisk spekulasjon over hendelser som kunne endt med det motsatte av det som virkelige skjedde. Personlig mener jeg at "Paktens voktere" er en hakk bedre enn den første boka Bjørn Beltø opptrådte. Anbefales!

P
PEGAZUZ – 16.09.2008

– Arkeologen Bjørn Beltø, kjent fra "Sirkelens ende", får en dag en spennende telefon fra en gammel venn. Magnus, som er en islandsk prest, har funnet et manuskript fra vikingtiden. Codex Snorre, som det blir kalt, skal lede dem ved hjelp av gåter til en glemt skatt. Etter at Magnus er blitt drept, er ikke bare Bjørn på jakt etter skatten, men han blir selv jaget av andre som også er på skattejakt. Bjørn reiser først rundt i Norge på leting etter flere gåter, som merkelig nok alle har en ting til felles - de er merket med: en egyptisk ANKH, runen TY og et KORS. Denne jakten fører ham videre ut på en spennende og farefull reise ut i verden. Dette er en fantastisk historie med både fakta og fiksjon, og som er konstruert på en særdeles overbevisende måte. Nye oppdagelser driver hele tiden storyen fremover uten et kjedelig øyeblikk, og den kulminerer til slutt i en uventet oppklaring!

j
jojo – 05.04.2008

– Dette er den første boka av Egeland jeg har lest, og den falt absolutt i smak! Spennende intrige, elegant penn, lun humor, en hovedperson man kommer innpå uten at det går fra krim til såpeopera (som alt for mye moderne krimlitteratur), og ikke minst: Et urgammelt mysterium, født av like deler reelle fakta og Egelands fantasi. Fra Island til Norske stavkirker, fra Egypt sine gravkammere til Romas skjulte biblioteker, fra verdens største private boksamling i New York til et mystisk palass på den dominikanske republikk. Snorre, Columbus, Olav den hellige og Akhneton, desperate torpedoer og et hemmelig selskap av voktere... Herlig spenningsroman!

X
Xhantippe – 30.01.2008

– Nå har jeg lest siste roman til Tom Egeland, og jeg må nok enda en gang ta av meg hatten og bøye meg i støvet. Dette er en roman som er spennede og mystisk, og morsom, og ikke minst underholdende fra første side. Igjen møter vi Bjørn Belto, ("Sirkelens ende") arkeologen som oppdager og avdekker intrikate hemmeligheter og koder som strekker seg tilbake til Snorres Island, og vi følge med i hans reise gjennom symboler, mennesker og utgravninger, for å tilslutt få løst oppdraget. Jeg liker jo godt Egenlands skrivestil, hans språk og lune humor. Men før man gir seg i kast med denne romanen, bør man kanskje ha lest den forrige, slik at man får mest mulig ut av "Paktens voktere". Det er flere referanser til "Sirkelens ende"; og forfatteren setter det nesten som en forutsetning at man har lest den romanen. God leselyst! La deg rive med i en verden av symboler og mystikk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Paktens voktere:

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Codex

Tom Egeland
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv