Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Giganten

fra Statoil til Equinor : historien om selskapet som forandret Norge

«Les Borchgrevinks bok. Den gir en god, lesbar og interessant framstilling av saker og dilemmaer knyttet til Statoils utvikling ...»

Helge Ryggvik, Dagbladet

I grålysningen en desemberdag i 1972 lander den ambisiøse lederskikkelsen Arve Johnsen i Stavanger. Oppdraget er å etablere hovedkvarteret til det statlige norske oljeselskapet i Nordsjøbyen. Selskapet får snart navnet Statoil og blir symbolet på det norske oljeeventyret. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager
I grålysningen en desemberdag i 1972 lander den ambisiøse lederskikkelsen Arve Johnsen i Stavanger. Oppdraget er å etablere hovedkvarteret til det statlige norske oljeselskapet i Nordsjøbyen. Selskapet får snart navnet Statoil og blir symbolet på det norske oljeeventyret.

I "Giganten" forteller den prisbelønte forfatteren Aage Storm Borchgrevink for første gang historien om Statoil i bokform. Vi følger ledere, ingeniører og tillitsvalgte gjennom skiftende regjeringer og verdensbegivenheter som Sovjetunionens fall og 11.september. Det er en historie som strekker seg gjennom fem tiår - om visjonære lederskikkelser, politiske stridigheter og ufattelig rikdom, men også ulovlige streiker, livsfarlig arbeid og et utlandsengasjement som etterhvert skal koste norske liv. Ettersom fortellingen skrider frem, kommer klimatrusselen til syne. Hvordan kan Equinor ta skrittet ut av oljealderen?

Terningkast 6 :«Med menneskelig innsikt og med et utgangspunkt i enkeltpersoners betydning har Borchgrevink skrevet en grundig og medrivende bok."
Fædrelandsvennen

"Både en pageturner om jakten på - og kampen om - det sorte gullet, og et fascinerende historieverk fra etterkrigstiden til i dag... Mens en leser disse sidene, tar en seg i å ønske at boken var enda litt lenger. Det sier litt når boken er på over 400 sider."
Dagens Næringsliv

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
465
ISBN
9788248924012
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
23 x 17 cm
Nr
8164320

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Les Borchgrevinks bok. Den gir en god, lesbar og interessant framstilling av saker og dilemmaer knyttet til Statoils utvikling ...»

Helge Ryggvik, Dagbladet

«Dette er et stykke historieskriving som vil bli stående i mange år.» Vårt Land»

«Terningkast 6 :«Med menneskelig innsikt og med et utgangspunkt i enkeltpersoners betydning har Borchgrevink skrevet en grundig og medrivende bok."»

«Fædrelandsvennen»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Giganten:

Amazon

Julia Lindblom
Innbundet 
332,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv