Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Leve havet

olja, fisken og framtida i Lofoten, Vesterålen og Senja

Midt på 2000-tallet jobber Statoil og Stoltenberg-regjeringen intenst med å få åpnet de forlokkende havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. Samtidig drar fiskeren Yngve Larsen ut på sjøen, mens han teller på knappene om han skal investere i en ny, litt større fiskebåt. Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 3 virkedager
Midt på 2000-tallet jobber Statoil og Stoltenberg-regjeringen intenst med å få åpnet de forlokkende havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. Samtidig drar fiskeren Yngve Larsen ut på sjøen, mens han teller på knappene om han skal investere i en ny, litt større fiskebåt. Dét, skjønner han snart, kommer han ikke til å få bruk for. For hvis olja kommer, hva skjer da med det levende havet?

Det kommende tiåret står fiskere og miljøvernere mot den norske politiske eliten og verdens mektigste industri. Det er en kamp som truer med å velte regjeringen og splitte lokalsamfunn og familier.
Dette er fortellingen om hvordan en rekke små lokalsamfunn, nord for polarsirkelen, reiste seg til kamp, bygde en landsomfattende folkebevegelse, og vant.

«Leve havet!» er en fortelling om håp. Det handler om Yngves kamp for å bevare levebrødet, lokalbefolkningens eksistensgrunnlag, fiskens overlevelse og - til syvende og sist - om å stanse klimaendringene og bevare verdiene som nordmenn alltid har levd av, og skal fortsette å leve av - lenge etter at oljen har tatt slutt.

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag AS
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
227
ISBN
9788272017957
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
24 x 17 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leve havet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
363,- 399,-
 

Rebell

Pénélope Bagieu
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv