Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

To skritt foran

om funksjonshemning, oppvekst og mestring

Om unge funksjonshemmedes vei til arbeid og egen bolig.

Funksjonshemning og arbeid er et tema som lenge har vært høyt oppe på den politiske dagsordenen, uten at en høyere andel unge med nedsatt funksjonsevne kommer inn på arbeidsmarkedet nå enn for ti år siden. Les mer

539,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Om unge funksjonshemmedes vei til arbeid og egen bolig.

Funksjonshemning og arbeid er et tema som lenge har vært høyt oppe på den politiske dagsordenen, uten at en høyere andel unge med nedsatt funksjonsevne kommer inn på arbeidsmarkedet nå enn for ti år siden. Likevel er det slik at noen lykkes - både med å komme i jobb og å etablere seg i egen bolig.

To skritt foran handler om denne gruppen unge. Deres fortellinger viser at i tillegg til støtte fra et samarbeids- og samhandlingsorientert offentlig hjelpeapparat, er det først og fremst den enkeltes tro på egne muligheter og ferdigheter, og evnen til å tenke planmessig og fremtidsrettet, som er avgjørende for gjennomføringen av et utdanningsløp og en god overgang til arbeidslivet.

Boken er først og fremst skrevet med tanke på studenter i ulike sosial- og helsefaglige utdanninger, og for dem som møter unge funksjonshemmede i sitt daglige virke innenfor velferdsfeltet. Foreldre av barn med nedsatt funksjonsevne vil også ha nytte av å lese den, det samme gjelder de unge selv.

"Gruppen som beskrives, er liten og smal, så det er vanskelig å generalisere. Likevel, tatt i betraktning at forfatterne har funnet unge som på mange måter har lyktes, gir historiene verdifull innsikt i hvor vanskelig livet kan være for unge med funksjonshemninger." - Anmeldelse i Tidsskrift for Den norske legeforening 14-2013

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
233
ISBN
9788205444331
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på To skritt foran:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv