Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vold, overgrep og omsorgssvikt mot risikoutsatte voksne

forebygging, avdekking og håndtering

Vi er særlig risikoutsatt for krenkelser og overgrep hvis vi har reduserte kognitive, psykiske eller fysiske funksjoner. Personer kan være ekstra utsatt fordi de tilhører en minoritet det er knyttet fordommer og negative holdninger til. Les mer

459,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Vi er særlig risikoutsatt for krenkelser og overgrep hvis vi har reduserte kognitive, psykiske eller fysiske funksjoner. Personer kan være ekstra utsatt fordi de tilhører en minoritet det er knyttet fordommer og negative holdninger til. I denne boken får du kunnskap om hvilke situasjoner som kan gi økt risiko for å bli utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt, hvordan vi kan gjenkjenne tegnene på risiko og på at noen har vært eller blir utsatt. Forfatterne beskriver kunnskapsbaserte metoder for forebygging og hvordan personens egne styrker kan føre til løsninger.
Programmene TryggEst, som Bufdir prøver ut i Norge, og Safeguarding of vulnerable adults fra England er sentrale i boken. De er opptatt av å ivareta personer som varig eller forbigående er i en livssituasjon som gir økt risiko for å bli utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt. En slik livssituasjon kan innebære funksjonsnedsettelse, psykisk lidelse, rusmisbruk, demens, utviklingshemming, høy alder eller somatisk sykdom. Det kan også innebære å ha en etnisk minoritetsbakgrunn, eller å ha andre kjønn eller seksuelle preferanser enn majoriteten.
Boken er skrevet for profesjoner innenfor velferdstjenestene, enten det er i kommunene eller i spesialisthelsetjenesten.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
224
ISBN
9788215046327
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Vold, overgrep og omsorgssvikt mot risikoutsatte voksne
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vold, overgrep og omsorgssvikt mot risikoutsatte voksne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv