Opera?

sentimentalt tåreperseri eller kreativ utopi? : verdens største folketeater eller tidtrøyte for folk med god råd?

; Erik Berg (Illustratør) ; Karsten Bundgaard (Illustratør)

Dette er en bok om kunstarten opera, eller om man vil det musikalske teater: teatret som uttrykker seg gjennom musikk og ikke bare med musikk. Det er ikke en bok om Den Norske Opera, men om hele kunstformen: dens opprinnelse og utvikling og dens utfordringer og virkemidler. Les mer
Vår pris: 390,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Dette er en bok om kunstarten opera, eller om man vil det musikalske teater: teatret som uttrykker seg gjennom musikk og ikke bare med musikk. Det er ikke en bok om Den Norske Opera, men om hele kunstformen: dens opprinnelse og utvikling og dens utfordringer og virkemidler. At Den Norske Opera er en del av dette bildet er en selvfølge, og boken skylder derfor bl.a. Operaens fotograf Erik Berg stor takk for hans bistand med nødvendig bildemateriale fra Operaens arkiv, både av ham selv og andre fotografer.
I en rekke presiserte kapitler går bokens forfatter igjennom de forskjellige funksjonene som må til for å få en operaproduksjon på bena, og unnlater ikke å understreke hvilke mange snublesteiner som finnes på den lange veien fra første prøvedag til premiere. Som kunstartens advokat er viker han ikke unna verken ros eller ris, kritikk så vel som selvkritikk.
Operakunsten har, langt om lenge, fått en selvfølgelig plass i det norske kulturbildet, og denne boken er en naturlig følge av det.

Per E. Fosser har lang fartstid som regissør og dramaturg bak seg. Foruten over tretti år som fast ansatt på Den Norske Opera, har han gjestet med oppsettinger av både musikkdramatikk og skuespill på scener over hele Norden, i Tyskland, Østerrike, Frankrike og Zimbabwe. Han har dessuten i mange år virket som lærer i scenefag og dramaturgi på operahøgskoler i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Dessuten utviklet han en metode til gjennom teaterøvelser å rehabilitere tidligere barnesoldater i Den Demokratiske Republikken Kongo

Om Opera skrev tidligere operasjef
Lars Runsten:

Nåväl, jag läste Din skrift ganska omgående när jag fick den, och - jag bockar og bugar och säger stor tack! Den är förbannat bra och tar verkligen sitt ämne på allvar. ... Jag blev verkligen glad över at läsa vad Du skrivit.

Fakta