Norsk etymologisk ordbok - 
      Yann de Caprona

Norsk etymologisk ordbok

tematisk ordnet

Du trenger ikke være språknerd for å ha glede av denne nyskrevne boka om ords opprinnelse! Les mer
Vår pris
727,-
Spar
72,-

Veil. pris: 799,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 727,-
Spar: 72,-

Veil. pris: 799,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Visste du at flere geografiske ord er hentet fra menneskekroppen eller at mange norske sjøtermer er lånt fra lavtysk og nederlandsk og at en stor del av det militære ordforrådet går tilbake til italiensk og fransk?

Denne ordboka viser til ordenes opprinnelse innen 57 temaer, alt fra fuglenavn til farger, mat, musikk, idrett, religion, økonomi, matematikk og psykologi. Uansett hva slags forhold du har til ord og språk, er det flust med detaljer og opplysninger for enhver. Man kan finne den opprinnelige betydningen til ordet, se hvilke veier ordene har vandret før de har kommet inn i det norske språk, betydningsutvikling, beslektede ord på andre språk og eventuelle ord som norsk har lånt derfra, spennvidden i slektskapet, kulturhistoriske fakta og anekdoter knyttet til det oppsøkte ordet.

Ja, det er også boken for alle andre som er glad i ord og språk - og som slett ikke går gjennom livet som en rødblyant på to bein.
Tom Egeland i VG

Yann de Caprona har svensk mor og fransk-amerikansk far. Han er oppvokst i Italia og studerte historie, geografi og økonomi ved Sorbonne-universitetet i Paris. Siden 1985 har han bodd i Oslo. Han snakker flytende fransk, italiensk, engelsk, svensk og norsk, og har studert latin og nygresk. Tidligere har han arbeidet i Utenriksdepartementet og Norges Røde Kors. I dag jobber han i Riksrevisjonen.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 1919
ISBN: 9788248910541
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 19 cm
Brageprisen Åpen klasse 2013
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger