Perler for svin og 555 andre norske idiomer

Har du øre for språk? Det er mange skjær i sjøen når man skal boltre seg med språket, og kanskje skjønner ikke den du snakker med et kvekk ... Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Strør du om deg med perler for svin, eller har du rett og slett svin på skogen? Ser du ditt snitt til å sette bukken til å passe havresekken, eller stiller du ditt lys under en skjeppe?

Språk-guruen Per Egil Hegge har samlet over 555 idiomer. Og godt er det, for når du får tunga på glid, kan det være vanskelig å skille snørr og barter! Her får du vite både hvordan idiomene egentlig lyder og hvor de har sin opprinnelse.

HAR DET PÅ TUNGA!
På en morsom og underfundig måte tar Hegge oss gjennom det ene uttrykket etter det andre. Du har det kanskje på tunga, men hvordan lød det igjen? Hvordan oppstod det? Når kan det brukes? Hva gjør dem til så gode faste uttrykk?

Han sveiver også innom forskjeller og likheter mellom idiomer på norsk og andre språk. Noen ganger er de direkte oversatt, andre ganger er de blitt noe helt annet. I tillegg er han innom enkeltord, som «boikott» og «giljotin», og deres morsomme opphav, og karakteristiske humoristiske uttrykk og enkelttilfellene hapax legomenon (ord som bare opptrer én gang i en tekst).

Gjør et kvantesprang i språkforståelsen din (ja, kvantesprang-uttrykket er forklart!), hold tunga rett i munnen og gjør vei i vellinga. God fornøyelse!

Fakta

Medlemsblad