Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Perler for svin og 555 andre norske idiomer

På Per Egil Hegges umiskjennelige vis blir vi her introdusert for hundrevis av norske idiomer, og får en oversikt over de mange faste uttrykkene og vendingene som finnes i språket vårt. På en morsom og underfundig måte tar Hegge oss gjennom det ene uttrykket etter det andre, og viser til hvordan det enkelte uttrykket oppsto, betydningen av dem og hva som gjør dem til så gode faste uttrykk. Les mer

199,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
På Per Egil Hegges umiskjennelige vis blir vi her introdusert for hundrevis av norske idiomer, og får en oversikt over de mange faste uttrykkene og vendingene som finnes i språket vårt. På en morsom og underfundig måte tar Hegge oss gjennom det ene uttrykket etter det andre, og viser til hvordan det enkelte uttrykket oppsto, betydningen av dem og hva som gjør dem til så gode faste uttrykk. Det er også viet plass til å se på forskjeller og likheter mellom idiomer på norsk og andre språk. Noen ganger er de direkte oversatt, andre ganger er de blitt noe helt annet. Hegge er også innom ord og uttrykk som grenser til de faste uttrykkene som vi kaller idiomer. Boka tar i tillegg for seg enkeltord, som «boikott» og «giljotin», og deres morsomme opphav. I tillegg blir karakteristiske humoristiske uttrykk og enkelttilfellene hapax legomenon (ord som bare opptrer én gang i en tekst) også berørt.

Medlemsvurdering:
Jeg kjøpte den boka for å lære med norske idiomer for å ta Bergenstest. Den er morsom og en viktig kilde for innvandrer som vil kunne bli kjent med det norske språket og kultur. Tror at alle som er interessert i språk kan ha godt nyte av denne boka, også nordmann.

Karla Berg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788248917373
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015

Kunders vurdering

J
John H. Retterås – 05.05.2017

– Interessant.

A
Arne Berntzen – 17.01.2017

– Har tenkt å gjøre som en av de andre anmelderne (K.B) her, - gi den til en innvandrer på min arbeidsplass (han er fra Kazakstan). Full av gode norske utrykk, - men med noen mangler... FX "gå på veggene", som hos meg (Bergensområdet) betyr å kjede seg skvett i hjel, eller sterk frustrasjon/handlingslammelse. Utrykket "gå på veggene" på Kazakstansk er "ligge på sengen, og spy i taket"!

K
Karla Berg – 26.10.2016

– Jeg kjøpte den boka for å lære med norske idiomer for å ta Bergenstest. Den er morsom og en viktig kilde for innvandrer som vil kunne bli kjent med det norske språket og kultur. Tror at alle som er interessert i språk kan ha godt nyte av denne boka, også nordmann.

A
Anita – 06.07.2016

– Her finner jeg mange uttrykk og grundige forklaringer.

H
Harald Gjøsæter – 29.01.2016

– Det er kjekt å vite litt om dei mange faste uttrykka som språket vårt er så fullt av. Tyding og bakgrunn, rett bruk, feil bruk. Hegge har samla mange velkjende og meir ukjende idiom, og gjev korte men nyttige opplysningar om dei fleste. Det er vel neppe full semje om opphavet til alle uttrykka som er tekne med, men det verkar som Hegge har gjort eit grundig arbeid når han har samla og systematisert stoffet. Det alfabetiske registeret bak i boka er nyttig for raskt å kunna finna attende til eit uttrykk ein leitar etter tydinga av.

B
Bodil Fygle Egeland – 27.01.2016

– Boken er som forfatteren sier, man tar den frem og finner noe du har lurt på lenge. Den er informerende om uttrykk du har undret deg over: hvor kom det fra og hvorfor. Du får mange fornøyelige stunder hver gang du tar den frem.

a
alf – 27.01.2016

– Boken gir en god og gjennonarbeidet framstilling av uttrykk man bruker i dagliglivet. Flott å kunne få vite bakgrunn og opprinnelse for disse.

R
Ragna Karina Priddy – 26.01.2016

– Mitt i blinken som gavebok og også til egen nytelse!

S
Solveig – 26.01.2016

– Hegge i storform

B
Bjarne B – 26.01.2016

– Morsomt og lærerikt – som alltid.

S
Solveig Hellstrøm – 14.01.2016

– En utrolig artig og lærerik bok

Oppdag mer

Bøker som ligner på Perler for svin og 555 andre norske idiomer:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv