Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Skada gods

roman

«Fartsfylt og handlingsmettet, spennende og underholdende gjensyn med Hillevågsgjengen ... en ekstremversjon av Egners folk og røvere krysset med Tarantino, Patrick deWitt, Dennis Lehane og David Lynch. (...) Dette er en på mange måter imponerende roman. Renberg er en raus og energisk forfatter som med overskudd, empati, variasjon og umerkelig bruk av alle triks i boken inviterer på fest hos litteraturen.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Det er desember 2012, og alle julehandelrekorder er i ferd med å slås til pinneved. Pengene yngler i oljeland, og i skyggen av oppgangstidene gjør Hillevågsgjengen så godt de kan. I det snødekte huset skal den førti år gamle gjenglederen Jan Inge feire bryllup med amerikanerinnen Beverly. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Det er desember 2012, og alle julehandelrekorder er i ferd med å slås til pinneved. Pengene yngler i oljeland, og i skyggen av oppgangstidene gjør Hillevågsgjengen så godt de kan. I det snødekte huset skal den førti år gamle gjenglederen Jan Inge feire bryllup med amerikanerinnen Beverly. Chessi er gravid med tvillinger, og Rudi står foran de farligste ukene i sitt liv. I kjelleren koker det i blodet til de unge gangsteremnene Ben, Rudi og Dejan. Hvordan skal Jan Inge & co. komme seg ut av det lovløse livet de lever? Hvor mange liv skal de ha på samvittigheten før nok er nok? For mange.

"Skada gods" er tredje bok i Tore Renbergs Teksas-serie. Etter "Vi ses i morgen" (2013) og "Angrep fra alle kanter" (2014) er Stavanger-forfatteren tilbake med mer barokk galskap og kriminell humanisme fra Norges sørstater.

Medlemsvurdering:
Du blir så kjent med personene, synes nesten du treffer dem på gata. Håper du Tore klarer å møte gjengen en gang til, det skulle vært artig å se hva som skjer etter 2013!!

Magne

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
497
ISBN
9788249519378
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm
Serie
Teksas 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Fartsfylt og handlingsmettet, spennende og underholdende gjensyn med Hillevågsgjengen ... en ekstremversjon av Egners folk og røvere krysset med Tarantino, Patrick deWitt, Dennis Lehane og David Lynch. (...) Dette er en på mange måter imponerende roman. Renberg er en raus og energisk forfatter som med overskudd, empati, variasjon og umerkelig bruk av alle triks i boken inviterer på fest hos litteraturen.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Renberg - Stavangers nye Kielland. Et formidabelt fyrverkeri av moderne skrivekunst ... I årets bok holder han stilen så det suser ... Når våknet jeg sist klokka halv seks på morgenen og bare skyndte meg i klærne for å få unna de 200 sidene jeg ikke rakk før jeg sovna dagen før?»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Den tredje boken i Tore Renbergs Teksas-serie er «some fucked up beautiful shit».»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Midnattsmesse med motorsag ... Dvelende, innsiktsfulle fortellinger om forsømte barn, søt tenåringsforelskelse, spilleavhengige familiefedre, pillespisende og forfyllede mødre og en moderne, mild og naiv SV-prest - i det hele tatt et litterært arsenal av skjebner og situasjoner som samlet sett skal symbolisere Stavanger og det nye Norge ... Usedvanlig bra.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Tore Renberg lykkes så til de grader med å krype inn i hodet på en småkriminell at man iblant lurer på hvordan han skal komme seg ut igjen ... tredje bind i serien om Hillevågsgjengen i Stavanger er noe av det beste han har skrevet ... Renbergs fantasi og innlevelsesevne tar ham til jaktmarker få krimforfattere har streifet gjennom før ham.»

Fartein Horgar, Adresseavisen

«... Heldigvis redder forfatter Renberg julen og lander det hele på beina i denne elleville, burleske, absurde, splattervoldelige og hysterisk morsomme gladvoldsromanen med det underligste persongalleriet noen norsk roman har sett. Til tider er både typene, volden og humoren så far out at en Tarantino kan bli misunnelig på opphavsmannen.»

Atle Nielsen, BOK365

«Dickens møter Tarantino og Cohen-brødrene. Elleville og ømme historier om gjengen som ikke er invitert med på festen i verdens rikeste by ... en forrykende historie der Renberg ikke nekter seg noe som helst - og slipper unna med det.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Det er sjeldent at noen skriver en bok som kan anbefales til alle. Tore Renberg får det til.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Renberg har lært ett og annet av sitt forfatteridol Charles Dickens ... Her er få, om noen, dødpunkter. ... Renberg skriver med stor kjærlighet og enormt tempo om folk utenfor midtstrømmen, og deres kaotiske liv.»

Gerd Elin Stava Sandved, Dagsavisen

«Når Renberg for tredje gong inviterer oss med på tokt med Hillevågsgjengen, gjer han det etter prinsippet more is more. Det sit som eit skot.»

Marta Norheim, NRK P2

Kunders vurdering

M
Magne – 06.03.2020

– Du blir så kjent med personene, synes nesten du treffer dem på gata. Håper du Tore klarer å møte gjengen en gang til, det skulle vært artig å se hva som skjer etter 2013!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skada gods:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv