2084 - Boualem Sansal

2084

verdens undergang : roman

; Synneve Sundby (Oversetter)

«Tittelen på romanen viser til George Orwells 1984. Men det er vanskelig å ikke også koble den opp mot Michel Houellebecqs Underkastelse.»

, Dagens Næringsliv
Handlingen i 2084 finner sted i Abistan, et tilsynelatende grense.løst rike oppkalt etter profeten Abi, guden Yölahs «utsending» på jorden. I Abistan er alle samlet under den samme religionen, selvstendig tenkning er forbudt og et allstedsnærværende over. Les mer
Vår pris
229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Handlingen i 2084 finner sted i Abistan, et tilsynelatende grense.løst rike oppkalt etter profeten Abi, guden Yölahs «utsending» på jorden. I Abistan er alle samlet under den samme religionen, selvstendig tenkning er forbudt og et allstedsnærværende over.våkningssystem fanger opp enhver form for avvikende handling eller tankegang. Bokens hovedperson, Ati, begynner å spørre seg selv om det ikke finnes et alternativ til den virkeligheten han har blitt oppdratt til å underkaste seg; når han en dag får høre om en arkeologisk utgravning som peker mot at det engang for lenge siden kan ha eksistert en tid hvor flere religioner levde side om side, der menneskene var frie til å tro og tenke som de selv ville, kaster han seg ut i en farefull jakt på sannheten om Abistan.
Med 2084 følger Boualem Sansal i George Orwells fotspor. Med humor og narraktig uskyld skildrer han hykleriet og de mange feil.skjærene i den religiøse radikaliseringen som truer demokratiet.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Solum Bokvennen
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 296
ISBN: 9788274887305
Utgave: 2. utg.
Orig.tittel: 2084 : la fin du monde
Format: 19 x 11 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Tittelen på romanen viser til George Orwells 1984. Men det er vanskelig å ikke også koble den opp mot Michel Houellebecqs Underkastelse.»

, Dagens Næringsliv

«Forfatteren er kjent for sin skarpe kritikk av situasonen i sitt hjemland og sine analyser av de problemer den arabiske verden står overfor. Det overrasker derfor ikke at hans forfatterskap er forbudt i hjemlandet.»

, Trønder-Avisa

«Boualem Sansals undergangsstemte 2084 er en utilslørt hyllest til George Orwells klassiker 1984.»

, Morgenbladet

«Sansal skildrar vald og tematiserer valsens natur [.] med utgangspunkt i ein tilbakevendande religionskritikk.»

, Morgenbladet