Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Anarchy in the UKR

«Serhij Zjadan (47) er forfatteren og pønkmusikeren som ble krigskorrespondent. Denne skildringen fra Ukraina må du lese. Nå!»

VG

"Anarchy in the UKR" er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie. I en reise som i like stor grad speiler hans egen generasjons oppvekst i skyggen av Sovjetstatens fall som fortidens anarko-kommunistiske helter, oppsøker romanens forteller kjernestedene for Øst-Ukrainias anarkistiske historie. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Anarchy in the UKR" er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie. I en reise som i like stor grad speiler hans egen generasjons oppvekst i skyggen av Sovjetstatens fall som fortidens anarko-kommunistiske helter, oppsøker romanens forteller kjernestedene for Øst-Ukrainias anarkistiske historie. Romanen blir som et puslespill, der hver brikke legger en ny bit til bildet av Øst-Ukraina fra 1980-tallet til i dag. Vi hører om haiking, film og musikk, om togstasjonen som småbyens samlingssted, om unge menns første møter med alkohol, om statuene som hyller kommunismens fedre, industripalasser og andre sovjetiske praktbygg, universiteter, nasjonalpoeter og demonstrasjoner.

Bokas siste del, «Dagbok fra Luhansk» er fra april-mai 2014, ti år etter at romanen er skrevet. Her skildrer Zjadan sin reise inn bak frontlinjene til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina, i et Ukraina i krig. Han forsøker å forstå hva som nå har skjedd, og reflekterer over det han ser, uten å ville dele virkeligheten og menneskene han møter inn i venner eller fiender. Han søker forståelse og ikke fiendskap, i en bok gjennomsyret av tanker rundt frihet, hva friheten betyr for menneskene og hvorfor den er nødvendig.

En uforglemmelig, vakker og rå roman fra et brennbart område i vårt nære Europa, fra en viktig og særpreget forfatter. "Anarchy in the UKR" er den første boken som er oversatt fra ukrainsk til norsk. Den åpner et vindu til en virkelighet vi hittil bare har kunnet høre bruddstykker om i internasjonale nyhetsmedier, på en måte bare virkelig kraftfull litteratur kan klare.

Medlemsvurdering:
Fantastisk mørk og rått lattervekkende, umiddelbart gjenkjennelig samtids- og samfunnsskildring. Nydelig oversettelse, smaksløkspirrende.

Trine Gjerding Rosland

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788253039749
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Anarchy in the UKR

Anmeldelser

«Serhij Zjadan (47) er forfatteren og pønkmusikeren som ble krigskorrespondent. Denne skildringen fra Ukraina må du lese. Nå!»

Sindre Hovdenakk, VG

«Anarchy in the UKR er en litterær opplevelse avde sjeldne, og gir et innblikk i en betent og aktuell konflikt.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Intenst og velskrevet om frihet, ansvar og anarkisme i et postsovjetisk, plaget Ukraina.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Løssluppen, leken, fandenivoldsk, ung og opprørsk.»

Atle Christiansen, Aftenposten

«Et motspråk til maktspråket som krever monopol på sannheten.»

Geir Pollen, Klassekampen

«Boken skildrer hvordan de som var barn da Sovjet-æraen tok slutt, har taklet livet etter kollapsen – et liv der verdensbegivenheter har vært noe ganske hverdagslig. ... Serhij Zjadans særegne roman handler om å finne både glede, håp og frihet i det totalitære så vel som i sammenbruddet – og ikke minst i det nye som oppstår.»

Øystein Windstad, Ny Tid

Kunders vurdering

T
Trine Gjerding Rosland – 10.08.2017

– Fantastisk mørk og rått lattervekkende, umiddelbart gjenkjennelig samtids- og samfunnsskildring. Nydelig oversettelse, smaksløkspirrende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anarchy in the UKR:

Utfor

Espen Haavardsholm
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv