Blodige kronblad - Ngũgĩ wa Thiong'o

Blodige kronblad

roman

; Reidulf Molvær (Oversetter)

«Språket er tett på og handlinga er dramatisk. Dei politiske resonnementa som jo strengt tatt stoppar handlinga, forsvarer plassen sin. Ikkje minst som tidsbilde, for denne romanen har reist både frå 1970-talet og frå Afrika til norske lesarar. Solum Bokvennen fortener stor honnør for denne utgivinga.»

, nrk.no
Kenya var britisk koloni til 1963. Handlingen i denne romanen foregår i overgangsperioden på slutten av kolonitiden og feiringen av uavhengigheten. Vi blir vitne til folks ulike holdninger til både koloniherrene og frihetskjemperne. Les mer
Vår pris
449,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 449,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Kenya var britisk koloni til 1963. Handlingen i denne romanen foregår i overgangsperioden på slutten av kolonitiden og feiringen av uavhengigheten. Vi blir vitne til folks ulike holdninger til både koloniherrene og frihetskjemperne. Det er ikke en fortelling som forherliger verken den ene eller den andre grupperingen. Noen som ble svikere, viser seg å ha motiver som ikke er så foraktelige som mange tror, og de som regnes som helter har heller ikke rent mel i posen.

Selv om politikk er et hovedtema, blir det likevel personskildringene som er viktigst. Familie- og kjærlighetsforhold blir påvirket av de sosiale omstendighetene, og folks følelser og integritet blir stilt på prøve. Svik og hederlighet står mot hverandre, men det er ikke alltid at svik gjenspeiler hjerteløshet, og den tilsynelatende hjerteløsheten er heller ikke alltid uttrykk for kulde og selviskhet.

Etter hjerteskjærnede offentlige og personlige renselsesprosesser, er håpet at kjærligheten og hederligheten til slutt vil seire.

Ngugi wa Thiong'o regnes som Kenyas mest berømte forfatter. På syttitallet satt han mer enn ett år i fengsel for sine skrifter. Senere reiste han i eksil til utlandet.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Solum Bokvennen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 671
ISBN: 9788274888821
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Petals of blood
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger