Bonita Avenue - Peter Buwalda

Bonita Avenue

; Hedda Vormeland (Oversetter)

«Meget imponerende ... Et litterært forfriskende pust.»

, Demokraten Terningkast 5
Professor Siem Sigerius er en mann som lykkes med alt. Han er et anerkjent mattegeni, en populær gjest i TV-programmer og en tidligere mester i judo. I tillegg har han tilsynelatende en perfekt familie. Les mer
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Professor Siem Sigerius er en mann som lykkes med alt. Han er et anerkjent mattegeni, en populær gjest i TV-programmer og en tidligere mester i judo. I tillegg har han tilsynelatende en perfekt familie. Nå tar han sikte på en politisk karriere, men gitt alle hemmelighetene som skjuler seg i hans og familiens fortid, er det kanskje en dårlig idé. En katastrofal eksplosjon i et fyrverkerilager, personlige svik og små løgner, selvmord, Internett-porno og hjemkomsten til en utstøtt og farlig sønn - på rekke og rad melder brokker fra fortiden seg og truer med å underminere hele Sigerius-klanens eksistens. Bonita Avenue er et fengslende, underholdende og dyptloddende portrett av en familie i dyp krise. En overrumplende skildring av hvordan skjebnens små krumspring kan snu opp-ned på livet og på de mest intime personlige relasjoner og ambisjoner. Peter Buwaldas oppsiktsvekkende debut er blitt sammenliknet med bøkene til Philip Roth, Jonathan Franzen og Michel Houellebecq. Med sitt kjølige, granskende blikk på alle de komiske, tragiske og selsomme elementene som til sammen kan føre til en families sammenbrudd og enkeltmenneskers undergang, er Bonita Avenue blitt kalt «en av de første store europeiske romanene i det 21. århundre».

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Thorstein Buer, Demokraten
Terningkast 5 Fartein Horgar, Adresseavisen
Terningkast 5 Fartein Holgar, Adresseavisa

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Font
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788281693777
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Bonita avenue
Format: EPUB
Filstr: 4.0 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Meget imponerende ... Et litterært forfriskende pust.»

, Demokraten Terningkast 5

«Storartet familieroman ... Et overflødighetshorn.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Storartet familieroman ... Et overflødighetshorn av veltalenhet, av varmhjertede vittigheter, av kjølig ironi, av skadefryd på denne vellykkede, likevel så dysfunksjonelle familiens bekostning, og dette hornet slutter aldri å renne over ... Forfatteren har en strålende evne til å levendegjøre de forskjellige karakterene ... oversetter Hedda Vormeland har gjort en storartet jobb med å overføre dette til tilforlatelig norsk.»

, Adresseavisa Terningkast 5

«Rett og slett usedvanlig ... En fremragende litterær spenningshistorie som vil appellere til et bredt spekter av lesere.»

Library Journal

«Drivende og kompleks, kompromissløs og sjokkerende.»

Daily Mail

«Stor europeisk kunst» -»

Die Zeit

«En stødig og sikker debut ... En tilfredsstillende, psykologisk nyansert lesning»

Huffington Post

«En gedigen fortelling ... Bonita Avenue fremstår, i Hedda Vormelands glimrende oversettelse, som et sinnrikt komponert, vilt underholdende og kløktig utført dunder og brak av en roman.»

, Aftenposten

«... komposisjonen er kompleks, men under full kontroll. Språket er uvanleg godt; det er elegant, med original og ofte lystig bildebruk som kjem godt gjennom i Hedda Vormelands omsetjing.»

, NRK

«Solid og mørk ... Plottet og de livlige karaktergjengivelsene er blendende»

The New York Times Book Review

«En litterær sensasjon ... en betydelig prestasjon»

Independent