Brevboken

; Marit Bjerkeng (Oversetter)

En mann og en kvinne skriver kjærlighetsbrev til hverandre - hun er hjemme i Russland, han er dratt i krigen som pågår i Kina. De bekjenner hvor høyt de elsker hverandre og holder fast minnene om det de har hatt sammen. Les mer

Vår pris
338,-
Spar
51,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 338,-
Spar: 51,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

En mann og en kvinne skriver kjærlighetsbrev til hverandre - hun er hjemme i Russland, han er dratt i krigen som pågår i Kina. De bekjenner hvor høyt de elsker hverandre og holder fast minnene om det de har hatt sammen. I de første brevene er de unge og fulle av håp og rop om at de snart skal se hverandre igjen. Etter hvert virker det som om de ikke leser det den andre skriver, og en merkelig uro sniker seg inn i romanen. Hans brev gir intense skildringer av krigens grusomhet. Hun skriver gradvis mer om familie og dagligliv, om forholdet til en elsker, om et samfunn og et liv i forandring.

Mikhail Sjisjkin er en forfatter i den store russiske tradisjonen, og temaet krig og fred strømmer gjennom hele Brevboken.

Jeg blir hodestups forelsket i Brevboken. Ikke bare fordi Sjisjkin har et så nydelig språk .... men også fordi han tematisk liksom dekker hver flik av menneskelivet: kjærligheten, barn, utroskap, hverdagsligheter, barndomserindringer, krigen, skriften, kunsten og ordet. En såkalt totalroman altså, som så mange forfattere prøver å skrive, men som Sjisjkin får til, tilsynelatende helt ubesværet.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Fakta