Da duene forsvant - Sofi Oksanen

Da duene forsvant

; Turid Farbregd (Oversetter)

En stor fortelling om okkupasjon, motstand og forræderi; om et ulykkelig ekteskap; om kjærlighet og farlige forbindelser; om modige og svikefulle valg.Handlingen foregår i Estland under og etter andre verdenskrig. Les mer

Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

I Da duene forsvant følger vi tre personer: Motstandsmannen Roland kjemper for et fritt og uavhengig Estland. Hans fetter Edgar er kameleonen som alltid går dit makten er og kan skifte identitet og lojalitet uten å nøle. Juudit er ulykkelig gift med Edgar, forelsker seg i en tysk offiser, og har bånd til den idealistiske Roland.

Handlingen foregår i Estland under og etter andre verdenskrig. I 1941 jages sovjetmakten ut av landet, og tyskerne blir de nye okkupantene. Tre år senere gjenerobrer sovjetstyrkene makten. På 1960-tallet er kommunistregimet fast etablert med sitt nett av kontrollører og overvåkere.

En stor fortelling om okkupasjon, motstand og forræderi; om et ulykkelig ekteskap; om kjærlighet og farlige forbindelser; om modige og svikefulle valg.

Storslått oppfølger fra en forfatter som tydeligere enn noen gang framstår blant Nordens beste.
Turid Larsen, Dagsavisen

Sofi Oksanen mottok i 2010 Nordisk råds litteraturpris for romanen Utrenskning, som er den foregående boka i den løst sammenhengende serien med handling fra Estland i tiden rundt annen verdenskrig.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 VG
Terningkast 5 Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 335
ISBN: 9788249510764
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Kun kyyhkyset katosivat
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Sofi Oksanen (f. 1977) er oppvokst i Jyväskylä i Finland, med finsk far og estisk mor. Hun debuterte som forfatter i 2003. Hennes internasjonale gjennombrudd har vært Utrenskning (orig. 2008), som ble tildelt Nordisk råds litteratupris for 2010, og senere flere store internasjonale priser. Sofi Oksanens bøker utgis nå i mer enn 35 land.