De åtte fjellene

; Tommy Watz (Oversetter)

En uforglemmelig fortelling om vennskap og kjærlighet til fjellene. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Bli bergtatt av den stille intensiteten som beskriver vennskapet mellom to gutter og senere menn, forholdet mellom far og sønn samt kjærlighet til naturen og særlig fjellene. De åtte fjellene er et smykke av en roman og en fortelling du sent vil glemme.

Den italienske forfatteren Paolo Cognetti har blitt litt av et internasjonalt fenomen. Hans bok De åtte fjellene har bergtatt mange og er solgt til 33 land. Dette er en historie som innehar mye av livets dramatikk, men som foregår så stille så stille. Og bakteppe er den lille landsbyen og fjellandskapet med sine høye og vakre fjell, hvor hovedpersonene møtes. Dette er en roman om vennskap mellom to unge gutter som etter hvert blir menn, og som har ulike forutsetninger for hvordan livet kommer til å dreie. Bruno er landsbygutten som ikke kan se for seg et annet liv enn som gårdbruker, mens Pietro oppsøker verden.

Rørende skildring av vennskap
Pietro er fra byen, Bruno er fra landsbyen i fjellområdet Monte Rosa, på grensen mellom Sveits og Italia. De møtes da Pietros far kjøper et enkelt lite hus i landsbyen, som skal benyttes som feriebolig. Pietros far er nemlig svært glad i fjellene, og de to guttene blir tatt med på strabasiøse tindebestigninger allerede i ung alder. Bruno kommer fra enkle kår, og må tidlig greie seg selv. Moren er taus, mager og arbeidsom, faren er en alkoholisert bølle. Pietros foreldre behandler Bruno som sin andre sønn, og tilbyr ham en mulighet til å komme ut av landsbyens begrensende fengsel. Men han takker nei. Han innser at hans plass er landsbyen og han kan ikke se for seg en annen fremtid enn å drive sin egen gård. Guttene er sammen i lange sommerferier, de utforsker fjellene og naturen rundt. De er som brødre, også etter at de er voksne menn som ikke ses like ofte. Pietro tar utdannelse, og han reiser rundt i verden, uten å greie å slå seg til ro. Han er innesluttet og grublende. Iblant oppsøker han sitt barndoms paradis og sin venn.

Vakre naturskildringer
Bruno skaffer seg gård og familie, og Pietro arver en liten, men forfallen hytte langt oppi fjellene av sin far. Det er her de to mennene får et felles prosjekt, nemlig utbedring av den vesle hytta som ligger i idylliske men utsatte omgivelser. De åtte fjellene er vakker historie som får deg til å reflektere over hvilke veier livet tar, og hvordan ens familiehistorie legger forutsetningene for retningen. Forfatteren Paolo Cognetti er selv opptatt av natur og fjell og skaper bilder av et landskap som i seg selv gjør boka verdt å lese. Skal du lese kun én roman som gir den gode følelsen av skarpe tinder, sol og blomstrende fjellplanter, så må det være denne.

Fakta