Den digitale festning

; Peter A. Lorentzen (Oversetter)

En usynlig fiende truer USAs sikkerhet. Sjefskryptograf Susan Fletcher står overfor sitt livs kamp i det hun må redde landet sitt - og mannen hun elsker.Innfløkte gåter.

Mektige institusjoner. Les mer

Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

En usynlig fiende truer USAs sikkerhet. Sjefskryptograf Susan Fletcher står overfor sitt livs kamp i det hun må redde landet sitt - og mannen hun elsker.Innfløkte gåter.

Mektige institusjoner. Et vell av kunnskap. Og et vanvittig tempo. Jo, Dan Brown er tilbake med en ny høyspent-thriller og denne gangen er spenningen digital. Og gåtene langt fra middelalderske, men ultramoderne. I Den digitale festning følger vi et hypersmart forskerpar på gåtejakt både i trange, spanske smug og dypt inne i en digital labyrint av koder og hemmelige institusjoner.Hvem ser Storebror?

For her møter vi ambisjonene til dagens utgave av Storebror - de hemmelige amerikanske overvåkerne av bokstavelig talt all digital trafikk på kloden. Vel er hensikten til disse vokterne kanskje den aller beste, men hvem kan være sikker på det? Hva skjer når slike krefter utfordres? Er det i det hele tatt mulig å utfordre dem og hvem har i så fall viljen og midlene til å gjøre det?Forskeren Susan Fletcher og litteraturprofessorkjæresten hennes, David Becker, skal i et hesblesende døgn få oppleve både at Storebror kan utfordres og at utfordrerne på ingen måte bare er fredlige nettanarkister og hackere. Susan og David stilles på hver sin kant overfor prøver som slett ikke bare er intellektuelle, men høyst kroppslige."En dag skjer altså det utenkelige.
TRANSLTR har støtt på en kode
den ikke kan løse."


Bakteppet er dette: med en informasjonsstrøm som tilsynelatende er åpnere enn noen gang tidligere, har også mulighetene til elektronisk overvåking blitt større. Følgelig har utviklingen av kodet informasjon eksplodert. Og for det terrortruede USA et tilsvarende behov for å knekke kodene. Det behovet skal det hyperhemmelige NSA, National Security Agency, dekke. Til det bruk har klodens smarteste forskere produsert gigantcomputeren TRANSLTR, som er i stand til å knekke absolutt alle tenkelige koder med rå, uimotståelig datakraft.Uknekkelig kode

Alle? Det er i alle fall teorien. Men en dag skjer altså det utenkelige. TRANSLTR har støtt på en kode den ikke kan løse. Og koden tilbys dessuten for auksjon på internett. Slipper den ut i cyberverden, er det slutt på overvåkernes overtak, hvem som helst kan holde hva som helst hemmelig . Og det er neppe snille gutter som ønsker seg den muligheten. NSA har i høyeste grad bruk for sin fremste kodeknekker, Susan. Og for en litteraturprofessor på hemmelig oppdrag: David må til Spania for å finne et lik. Det er liket av den eneste mannen som er smart nok til å ha kunnet lage den umulige koden. Ensei Tankado har både historiske og personlige grunner til å utfordre USA og TRANSLTR. Nå er han død, og David er ikke den eneste som er interessert i liket ..."Tempoet er det samme, gamle ... ultrahøyt."Dan Brown har for anledningen forlatt den religiøse og mystiske tematikken som preget Da Vinci-koden og Engler og Demoner, men konspirasjonene er like friske her. Og den makten som er utfordret i Den digitale festningen kan jo ikke akkurat sies å være noe mindre enn Vatikanet og den katolske kirken. Tvert i mot oppleves problemstillingene i denne boka et godt hakk mer aktuelle enn i de tidligere. Og tempoet er det samme, gamle - ultrahøyt.Bestselgende slukebok

På samme måte som i de foregående bøkene har denne også en stor og interessant kunnskapsmengde som ekstrabonus. Dessuten vet Brown fremdeles å behandle både intrige og tempo med stor kyndighet. Her er både kjappe plotvendinger, et vell av potensielle skurker, en stadig mer innfløkt intrige og cliffhangere nok til å få boksidene til nærmest å bla seg selv. Og alt foregår blant klodens smarteste.Mer enn grunn god nok til å finne frem godstolen og føle seg en anelse smart selv altså, på den trivelig late måten.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bazar
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 523
ISBN: 9788280870971
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Digital fortress
Format: 22 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Da NSAs uovervinnelige supercomputer stilles overfor en mystisk kode den ikke klarer å knekke, blir sjefskryptograf, Susan Fletcher, en brilliant og vakker matematiker, tilkalt. Det hun avdekker, sender sjokkbølger gjennom maktens korridorer. NSA, en av USAs mektigste og hemmeligste organisasjoner blir holdt som gissel – ikke med våpen eller bomber, men en kode så genialt kompleks at den vil lamme landets samlede etterretning dersom den slippes løs… Susan Fletcher fanges i et desperat kappløp som bringer leseren fra maktens hemmelige korridorer, via Tokyos skyskrapere, til Spanias mektige katedraler. Det er en kamp på liv og død – et avgjørende forsøk på å ødelegge en genial og ugjennomtrengelig formel som truer med å viske ut verdens maktbalanse. Susan opplever svik på alle kanter, og må kjempe alene. Ikke bare for sitt land, men også for sitt liv, og til sist – også for mannen hun elsker. Den digitale festning er rystende aktuell og spekket med etterretningshemmeligheter. Den bringer leseren dypt inn i den mektigste etterretningsorganisasjonen i verden – National Security Agency (NSA). NSA har operert med milliardbudsjetter og har vært ultrahemmelig og ukjent for de fleste før boken til Dan Brown kom på markedet. Levert av © FS Informasjonstjenester