Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap

; Anne Ryg (Oppleser) ; Ellen Huse Foucher (Oversetter)

Et utrolig eventyr fra Europas fire hjørner og Libya etter Gaddafi. En kjærlighetshistorie med minst ett latterbrøl per side. Men også et ekko av den redselsfulle sannheten om illegale innvandreres daglige kamp for et bedre liv. Les mer
Vår pris
262,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 262,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Det var gang en mann som het Ajatashatru Lavash Patel, en gråkledd hindu med ørene gjennomboret av ringer og en anselig bart. Yrke: forholdvis kjeltringaktig fakir, storsluker av sukkerspiker og en kløpper i å stappe i seg falske sverdblad.

Den nevnte inderen landet en dag i Paris for å begi seg til Ikea, sammensettbare møblers Mekka, pilgrimstedet for bruksanvisninger: Der ville han fornye sin redningsplanke og grunnlaget for sitt harde levebrød: sin spikerseng. Stakk fra drosjeregningen, gikk inn på Ikea, bestilte en modell med 200 spiker for selvmontering, likte stedet, ruslet rundt, kom i kontakt med andre kunder, blant annet den helt vidunderlige Marie Rivière, som ga ham hans livs første hjertesjokk, ble låst inne der ved stengetid, fant et nattlig rede i et skap og blir høyst uventet ekspedert til Storbritannia i en lastebil. Et verdig kjøretøy som deles med en hel bataljon sudanske papirløse. Arrestert i Albions rike blir vår helt satt i varetekt. Sendes tilbake til Spania i likhet med sine medreisende. Og så videre og så videre.

Romain Puértolas' sensasjonelle debutroman Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap ble på to måneder solgt til utrolige 36 land. Boka gikk rett inn på førsteplass på de franske bestselgerlistene.

Romain Puértolas (f. 1975 i Montpellier) var politiinspektør før han ble forfatter på heltid og jobbet i mange år med å kartlegge nettverk som smugler illegale innvandrere til vår del av verden.

Puértolas er halvt spansk og bor i Málaga med kone og to barn.

Fakta