Den polske bokseren - 
      Eduardo Halfon
    
      Signe Prøis

Den polske bokseren

en episodisk roman

; Signe Prøis (Oversetter)

«Vital, gåtefull, medrivende diktning.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
«69752. Det var telefonnummeret hans. Han hadde tatovert det der, på den venstre underarmen sin, for at han ikke skulle glemme det. Det var det bestefaren min fortalte meg. Og i oppveksten trodde jeg på det. Les mer
Vår pris
249,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 249,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

«69752. Det var telefonnummeret hans. Han hadde tatovert det der, på den venstre underarmen sin, for at han ikke skulle glemme det. Det var det bestefaren min fortalte meg. Og i oppveksten trodde jeg på det. Telefonnumrene var femsifret her til lands på syttitallet.»
I denne episodiske romanen, befolket av mennesker på søken etter sin egen opp.rinnelse og plass i verden, møter vi blant andre en ung maya-poet som rives mellom forpliktelser til sin fattige familie på landet og sine poetiske ambisjoner, en serbisk pianist som reiser rundt i verden i sporene etter legendariske sigøynermusikanter, en israelsk kvinne som leter etter svar i Latin-Amerika og ikke minst hovedpersonen selv, Eduardo Halfon, litteraturprofessor og forfatter fra Guatemala, hvis bestefar skal ha blitt reddet fra døden i Auschwitz av en polsk bokser.
Den polske bokseren er en litterær reise gjennom et bredt geografisk og kulturelt landskap, der forholdet mellom virkelighet og fiksjon hele tiden står i høyspenn.
Den polske bokseren ble en New York Times Editors' Choice da den kom ut på engelsk og en av finalistene til International Latino Book Award. Med denne utgivelsen, som også inneholder Piruetten, utgis Halfon for første gang på norsk.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788256019830
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: El boxeador polaco
Format: EPUB
Filstr: 2.1 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Vital, gåtefull, medrivende diktning.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Det er berre til å la seg forføre og bedra av Eduardo Halfons verkelege og magiske verkelegheitslitteratur.»

, Morgenbladet

«Eg grip meg sjølv i å ønske meir av Eduardo Halfon og verda han viser fram og dekker til og stadig utvidar i nye versjonar og vinklingar.»

, Dag og Tid