Der det finst fuglar - Maren Uthaug

Der det finst fuglar

roman

; Ingvild Holvik (Oversetter)

«For dette er en saftig, mørk materie [...] dette er en virkelig pageturner, og aktørene angår oss. Vi bryr oss om dem. Årsaken til suksessen i Danmark er nok nettopp at dette er et skikkelig storstilt epos, en godt komponert leseropplevelse.»

, Adresseavisen Terningkast 6
Ein litterær pageturner.

«Der det finst fuglar» er eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Ein litterær pageturner.

«Der det finst fuglar» er eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Ho skriv med eit intenst driv som gjer boka vanskeleg å leggje frå seg - og endå vanskelegare å gløyme - om kva isolasjon, hardt vêr og tapt kjærleik kan drive folk til å gjere.

For å redde mor si må Johan gifte seg med Marie, jamvel om det er Hannah han elskar. Den vesle familien flyttar til eit fyr utanfor bygda Uthaug i Trøndelag, der vinden blæs så sterkt at dei må binde fast barna for at dei ikkje skal blåse ut på havet. Sonen deira trur han er ein kalv. Dottera er besett av menn. Marie luktar feil. Og Johan sit på toppen av fyret med ei kjensle av at livet har lurt han. Men kven er det eigentleg som har lurt kven?

«Der det finst fuglar» er ein familiekrønike og ein nordic noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 6 Vidar Kvalshaug, BOK365
Terningkast 6 Solgunn Solli, Altaposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Samlaget
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Nynorsk
Sider: 332
ISBN: 9788234005169
Utgave: 2. utg.
Orig.tittel: Hvor der er fugle
Format: 20 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«For dette er en saftig, mørk materie [...] dette er en virkelig pageturner, og aktørene angår oss. Vi bryr oss om dem. Årsaken til suksessen i Danmark er nok nettopp at dette er et skikkelig storstilt epos, en godt komponert leseropplevelse.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«'Der det finst fuglar' er ein roman som verken slurvar med spenningskurva eller med tidsbildet. (...) Kort sagt: det er ei glede å bli kjent med ein fiks ferdig norsk romanforfattar frå Danmark.»

, nrk.no

«Den samme fortellingen får lys fra tre forskjellige kilder, hemmeligheter avdekkes, motiver klargjøres og sympatier skifter plass. Denne konstruksjonen gjør også at spenningsnivået i romanen holder seg helt til de siste sidene.»

, Dagsavisen

«Fenomenalt slektsdrama. Uthaug skriver overbevisende om hva isolasjon, krevende vær og tapt kjærlighet gjør med mennesker, og hvor langt man er villig til å gå for å stilne lengselen.»

, Dagens Næringsliv

«Maren Uthaug er meisterleg. (...) Med 'Der det finst fuglar' har ho verkeleg tatt steget opp i det nordiske toppsjiktet.»

, BOK365 Terningkast 6

«Maren Uthaug har fanget en spesiell stemning i boka, og hun har klart å beskrive følelser og fornemmelser som kan oppstå etter lang tid i isolasjon slik beboerne på fyret opplevde. [...] Til leserne som ønsker en intenst velskrevet bok som river deg vekk»

, Altaposten Terningkast 6

«Dansk-norske Maren Uthaug har brukt fyrtårnet til å skrive en sidevender med ingredienser som ulykkelig kjærlighet, store stygge hemmeligheter, gudsfrykt, incest, uheldige graviditeter og barnedrap.»

, Dagbladet