Det som ventet meg

; Nina Zandjani (Oversetter)

Irans dramatiske historie danner bakteppe for fortellingen om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærligheten - og friheten. Romanen regimet forsøkte å stoppe, ble tidenes bestselger og er under utgivelse over hele verden. Les mer
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Om boka

I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang - gjennom den islamske revolusjonen i slutten av 1970-årene, den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og fram til livet under dagens strengt religiøse styresett.

En modig og oppriktig skildring av urett, så mesterlig skrevet at ingen domstol kan finne grunn til å forby utgivelsen.
Bokhara-magasinet, Iran

Tidlig i ungdommen treffer hun sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet, tvinger de henne til å gifte seg med en ung mann som hun aldri har sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur. Da regimet faller og Khomeinis prestestyre tar makten, blir Hamid en nasjonalhelt, men faller raskt i unåde hos de nye makthaverne. Senere i livet blir Masoumeh stilt ovenfor et umulig valg: Skal hun denne gangen endelig følge sitt hjerte, eller må hun nok en gang bøye seg for hensynet til familiens ære?

Alle disse hendelsene har funnet sted under velkjente sosiale og politiske omstendigheter de siste 20-30 årene. ... For de fleste av oss er det så velkjent at vi enten har opplevd det selv, eller i hvert fall vet om noen som har det.
New Look-magasinet, Iran

Les mer i Bokklubbens nettmagasin

Det som ventet meg er en roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur. Hendelsene som skildres, gjenspeiler opplevelsene og erfaringene til en hel generasjon iranske kvinner. Romanen er tidenes mest solgte i Iran, men samtidig svært omstridt.

Sensasjon fra Iran
Dagbladet

Fakta

Om forfatteren

Parinoush Saniee (f.1949) er fra Teheran. Hun er utdannet psykolog og har en master i pedagogikk. Hun har hatt en rekke fremtredende stillinger innen psykologi og ledelse i det iranske statsapparatet. Saniee er tildelt den italienske Boccaccio-prisen for Det som ventet meg.

Intervju

Hvordan lese denne e-boka?