En fri agent

; Heidi Grinde (Oversetter)

«Det er nesten ikke til å tro, men 88 år gamle John le Carré har skrevet en av de mest opplagte og samtidsrelevante krimromanene jeg kan huske å ha lest på lenge.»

, VG Terningkast 5
En fri agent av John le Carré er et skremmende samtidsportrett, hjerteskjærende, med mørk humor, fortalt med endeløs spenning av en av vår tids største fortellere.


Nat, en førstisju år gammel veteran fra Storbritannias utenriksetterretning, tror hans dager som hemmelig agent er over. Les mer
Vår pris
199,-
Spar
180,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 199,-
Spar: 180,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

En fri agent er et skremmende samtidsportrett, hjerteskjærende, med mørk humor, fortalt med endeløs spenning av en av vår tids største fortellere.

Nat, en førstisju år gammel veteran fra Storbritannias utenriksetterretning, tror hans dager som hemmelig agent er over. Men trusler fra hovedkvarteret i Moskva drar Nat tilbake til jobben. Han må ta over The Haven, en av London Generals nedlagte stasjoner, med en gjeng spioner av ulik kvalitet. Gruppens eneste håp er den unge Florence, som holder øye med Russlands departement og en ukrainsk oligark, som har en finger med i det russiske spillet.

Nat er ikke bare spion, han er også en lidenskapelig badmintonspiller. Hans faste mandagspartner er halvparten så gammel som ham - den innadvendte og ensomme Ed. Ed hater Brexit, han hater Trump og han hater jobben sin på det sjelløse mediebyrået. Med alt hatet drar han Prue, Florence og Nat inn i et politisk sinne som vil fange dem alle. 

 

Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«Det er nesten ikke til å tro, men 88 år gamle John le Carré har skrevet en av de mest opplagte og samtidsrelevante krimromanene jeg kan huske å ha lest på lenge.»

, VG Terningkast 5

«John le Carré (88) forsvarer sin legendestatus med denne spiddende dystopiske spionthrilleren.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Det virkelig overraskende med 'En fri agent' er ikke at den er skrevet av en 88-åring, men at John le Carré lyder mer ungdommelig og upessimistisk enn på lenge.»

, nrk.no

«Velskrevet og reflektert» «Både tempo og intensitet øker mot slutten i denne like velskrevne og reflekterte som spenstige bok av John le Carré.»

, BOK365 Terningkast 5

«le Carré er en av de beste forfatterne - av alle slag - vi har.»

Vanity Fair

«(le Carrés) romaner er så briljante fordi de er følelsesmessig og psykologisk sanne ...»

New York Times Book Review

«Ingen forfatter har klart bedre å snu en høflig samtale mellom to personer om til et blodbad.»

Daily Telegraph

«Stilfull underholdning om politiske ideer og bedrageri.»

, .

«John le Carré er like gjenkjennelig som forfatter som Dickens eller Austen.»

Financial Times

«le Carré forblir en mester av spionromaner ...»

Booklist

«En av våre store forfattere av moralsk tvetydighet og en utrettelig utforsker av det mystisk motstridende ingenmannslandet.»

Los Angeles Times

«Høyst aktuell ... Hver nye bok fra le Carré er forfriskende annerledes og svært overbevisende.»

Economist