En overflødig kvinne - Rabih Alameddine

En overflødig kvinne

; John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

72 år gamle Aaliya, bosatt i Beirut, ser tilbake på livet sitt. I over 50 år jobbet hun i en bokhandel (som nå er nedlagt) og parallelt med dette, uten at noen vet om det, har hun oversatt bøker til arabisk. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

72 år gamle Aaliya, bosatt i Beirut, ser tilbake på livet sitt. I over 50 år jobbet hun i en bokhandel (som nå er nedlagt) og parallelt med dette, uten at noen vet om det, har hun oversatt bøker til arabisk. Hvert år 1. januar begynner hun på en ny oversettelse, og når hun er ferdig, legger hun det håndskrevne manuset i en eske. Eskene stabler hun på pikerommet og det tilhørende badeværelset. Ingen av disse oversettelsene er utgitt.

Aaliyas historie er både en personlig fortelling, en familiehistorie og et innblikk i byens og landets historie. Et av de fineste portrettene er av Hannah, Aaliyas «nesten-svigerinne» og hennes eneste virkelige venn. Dette er en ganske stillfaren, men likevel dramatisk fortelling om kvinneliv i Libanon. Det er bok som vokser seg stor mens man leser, og jo mer man leser, desto sterkere knyttet blir man til hovedpersonen. Aaliya trekker frem eksempler fra bøker hun har lest for å belyse sin situasjon. De litterære referansene flettes inn på en naturlig måte og gir dermed historien en større dimensjon. Forfatteren skildrer på en overbevisende måte hvordan det er å falle utenfor i et samfunn som er sterkt basert på tradisjonelle verdier.Rabih Alameddine har skrevet et kvinneportrett fra Libanon som alle Hakawati-lesere kommer til å elske. Denne romanen er lettere tilgjengelig enn Hakawati og skiller seg fra den ved at den først og fremst skildrer et kvinneunivers. Men den har de samme kvalitetene når det gjelder språk og stil.


Les mer om boken her.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202397937
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: An unnecessary woman
Format: EPUB
Filstr: 1.2 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger