Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En plass i solen

En svensk familie blir funnet myrdet i sitt hjem på Costa del Sol i Spania. Alle utenom den 16 år gamle datteren som er sporløst forsvunnet. Først tror politiet at det er et innbrudd. Men jo mer saken etterforskes, desto merkeligere fortoner den seg. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 - 10 dager
En svensk familie blir funnet myrdet i sitt hjem på Costa del Sol i Spania. Alle utenom den 16 år gamle datteren som er sporløst forsvunnet. Først tror politiet at det er et innbrudd. Men jo mer saken etterforskes, desto merkeligere fortoner den seg. Når også innbruddstyvene blir funnet døde, stopper hele etterforskningen opp. Selv om området har mye kriminalitet, sender forbrytelsene sjokkbølger over hele Solkysten. Journalist Annika Bengtzon sendes til Spania for å dekke mordene. Hun reiser motvillig, for hun har egentlig ikke tid. Hun har akkurat fått ny leilighet, og flyttekassene er ennå ikke pakket opp. Forholdet til eksmannen Thomas er spent. Annika savner familien så det verker i kroppen. Når Thomas og Annika tilfeldigvis befinner seg i Malaga samtidig noen tropehete maidager, viser det seg at kjærligheten mellom dem kanskje ikke er død likevel. Men under den varme solen dras Annika inn i et skjebnesvangert drama om kokain, hvitvasking av penger og hevn gjennom generasjoner. Annikas leting etter den forsvunne 16 år gamle jenta fører henne til slutt til Afrika. En plass i solen er en bredt anlagt kriminalroman som spenner over 70 år, fra Nazi-Tyskland og bonde-Sörmland på 50-tallet til nåtidens Stockholm, Malaga og Marokko. Boken handler om hva mennesker er i stand til å gjøre for å få nettopp en plass i solen.

Detaljer

Forlag
Piratforl.
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
464
ISBN
9788281431546
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
En plats i solen
Format
22 x 16 cm
Nr
9004505
Serie
Annika Bengtzon 8

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

G
Gabrielle – 03.10.2009

– Den hittil nyeste boken om den svenske journalisten, Annika Bengtzon, starter i kjent stil. Annika er den samme som hun alltid har vært: den moderne kvinnen som sliter med familielivet, men gjør det bra karrieremessig. Det som er utradisjonellt med denne boken, er at store deler av handlingen er lagt utenfor Sverige. Vi får være med til både Spania og Afrika, men miljøskildringene er like troverdige som før likevel. Storyen er veldig spennende! Gassmord, kokainsmugling og forsvinninger - tradisjonell krim innblandet nye vrier. Det blir imidlertid litt lite tid til oppklaringer når boken skal avsluttes. Den observante leser får ikke svar på alle trådene Marklund har lagt ut gjennom boken - men for all del - de viktigste gåtene løses!

J
Johan – 28.08.2009

– Detta var den första boken av Liza Marklund jag läste, och jag blev mycket positivt överraskad. Trots att jag nu inser att jag hade haft större glädje av den om jag hade läst de tidigare böckerna först så kunde jag inte slita mig från boken. Den handlar kriminalitet på hög nivå på den spanska solkusten som Annika Bengtsson dras in i när hon ska skriva om ett mord på en svensk familj. Jag tycker att Marklunds sätt att skriva är väligt tilltalande, det är på något sätt väldigt direkt och inte så pretentiöst som en del andra svenska deckarförfattare tenderar att bli. Bra personbeskrivelser, och man får en bra känsla för vem Annika Bengtsson är, trots att jag inte hade läst de tidigare böckerna. Rekommenderas!

P
P – 08.08.2009

– "En plass i solen" er den åttende boken i krimserien om jounalisten Annika Bentzon, skrevet av Liza Marklund. Handlingen er lagt til den spanske solkysten, og Marklund imponerer i beskrivelsen av stemning, miljø og atmosfære. Om du ikke har lest de tidligere bøkene i serien, bør du begynne med dem før du leser "En plass i solen". Krimgåten i boken bygger på historiene fra tidligere bøker, og mye av lesergleden forsvinner når du ikke har forkunnskapen som er nødvendig. Når det er sagt er boken såpass spennende at du garantert ikke greier å legge den fra deg før siste side er lest. Både mysteriet i boken og Bentzons katastrofale privatliv fenger på en slik måte at du bare vil har mer, mer og enda mer ...

T
T – 18.07.2009

– Annika Bengtzon er denne gangen på oppdrag på den spanske solkysten, der en hel svensk familie er drept etter et gassinnbrudd i villaen deres. Politiet står i stampe, og Annika finner ut av den eldste datteren i huset er savnet. Hun starter sin egen etterforskning, og som vanlig har hun en egen evne til å snuble borti flere løse tråder som hun kan komme videre med. Hun blir senere sendt til samme sted for å skrive om kokaintransport, og hun aner etter hvert en sammenheng mellom sakene. Denne boka er til tider spennende, men har også en periode midt i der historien står litt stille. Jeg synes også at oppklaringen var litt mangelfull, alle løse tråder ble ikke helt oppklart, og det gjorde enkelte sidehistorier litt overflødige. Men for all del, Marklund er flink til å skrive, og selv om hun har skrevet bedre bøker tidligere, er også denne helt ok.

G
Glad i bøker – 26.04.2009

– I boka "En plass i solen" møter vi igjen journalist Annika Bengtzon som jobber i Kvallspressen. Hun blir sendt til Costa del Sol i Spania for å dekke mordet på en svensk familie. Det viser seg at den 16 år gamle datteren ikke var tilstede og hun blir meldt savnet. Det blir også rippet opp i en gammel ak og vi får høre om Annikas privatliv og om Thomas hennes eksmann. Jeg synes at boka blir litt langdryg og det handler litt for mye om gamle saker. Det blir litt vanskelig å holde fokus da det hopper en del. Det er også noen sider som er fra nazitiden, og jeg synes det blir vanskelig å finne sammenhengen.

L
Leser – 07.03.2009

– Marklund pleier å skrive bra, men denne gangen faller forsøket i fisk. Fortellingen starter med repitisjon av ulike mordmysterier hun har løst før, og hvordan de prøver å få vedkommende dømt. Selv for meg som hadde lest de tidligere bøkene ble dette en veldig løs tråd. Hovedpersonen Annika har fremdeles et komplisert forhold til eksmannen Thomas. Dette var interessant i de første bøkene, men det er grenser for hvor lenge vi kan være involverte i et forhold som er over. Selve morddramaet bruker også lang tid på å ta av. Dette er en bok du må motivere deg litt for å lese ferdig.

G
Gabby – 17.01.2009

– Dette er nok en velskrevet krimbok i kjent Liza Marklund-stil. Denne gangen føres Annika Bengtzon til Spanias solkyst, og virvles der inn i en rekke merkelige hendelser. Flere parallelle mysterier utvikler seg underveis, men uten at historien blir forvirrende av den grunn. I motsetning til tidligere romaner om den heltmodige journalisten, vikles handlingen i "En plass i solen" seg sammen med handlingen fra den forrige boken "Livstid". Derfor bør en ha lest minimum denne siste forløperen, før man gir seg i kast med denne boka. Kriminalmysterier er en ting, men det virkelig fengslende med Annika Bengtzon-bøkene - er på mange måter å følge hovedpersonens privatliv. I "En plass i solen" er dette om mulig enda mer kaotisk en tidligere, og mang en leser vil få vekket sympatien for den usminkede og troverdige fremstillingen av Annika som hverdagsmenneske.

R
Rose-Marie – 10.01.2009

– En svensk familie er gasset i hjel i sitt hjem på Solkysten i Spania. Gassinnbrudd er svært vanlig i dette bolistrøket, og de fleste luksushjemmene er derfor utstyrt med gassalarm. Denne gangen ble ikke alarmen utløst. Ofrene har dessuten åpenbart dødd av gassen, hvilket er oppsiktsvekkende. Annika Bengtzon, nå en skilt kvinne, blir sendt ut av Kvällspressen for å dekke saken. Parallelt med at hun forsøker å finne ut hvem som står bak, følger vi intrigene og maktkampen i avisredaksjonen. Etter hvert får vi vite at den drepte familiens tenåringsdatter Suzette er sporløst forsvunnet, og at innbruddstyvene er funnet - også de døde av gassen som ble brukt under innbruddet. Noen må ha brukt og ofret innbruddstyvene. Samtidig som Annika forsøker å finne ut hvem bakmennene er, leter hun fortvilet etter Suzette. Hvor er hun? Er hun fremdeles i live? Befinner hun seg i fare? Det viser seg etter hvert at innbruddet og drapene er ledd i noe mye, mye større enn "hverdagslige" vinningsforbrytelser. Boka er svært godt skrevet og dessuten så spennende at jeg relativt raskt kom meg gjennom den. Liza Marklund er helt klart i klasse for seg blant dagens krimforfattere!

K
K – 09.01.2009

– De andre bøkene Liza Marklund har skrevet; "Studio Sex", "Paradiset" og "Livstid" er tre virkelig gode krimbøker. Her i "En plass i solen" prøver hun seg på å knytte flere historier sammen, både i tid og sted. Jeg syns ikke det fungerer helt så godt som jeg hadde forventet. Som stor fan av Marklund ble jeg skuffet over at det krevde langt mer overskudd og konsentrasjon for å følge med gjennom historien. Jeg måtte flere ganger vende tilbake et kapittel for å få med detaljer som jeg ikke husket. Dette er for meg en ganske negativ ting med en krimbok. Ellers skriver hun fortsatt med et veldig godt språk, og boken er spennende, men man skal helst ikke legge boken fra seg så lenge av gangen, da blir det for vanskelig å komme inn igjen i handlingen. Anbefales til en ferie, der man har tid til å lese fra perm til perm.

S
S – 09.11.2008

– Liza Marklund har på alle vis bevist at hun kan regnes som en av nordens fremste forfattere, spesielt innenfor drama- og krimsjangeren. Dersom man ønsker å lese "En plass i solen", anbefales det at man først leser hennes to foregående bøker, slik vil det bli enklere for leseren å henge med i svingene. Handlingen spinnes rundt en svensk familie, bosatt i Marbella, som blir funnet drept i sin egen villa. Dermed sendes Annika Bengtzon til varmen i Spania for å dekke hendelsen for mediet Kvallspressen. Dette er den åttende boken om Bengtzon, og heller ikke denne vil skuffe leseren. Her byr forfatteren på mange skarpe og parallelle handlinger, som alle spinnes velskrevet og oppfinnsomt sammen til slutt. Slutten på denne boken vil også overraske mange på en positiv måte, så dette er en bok man enkelt kan anbefale!

Oppdag mer

Bøker som ligner på En plass i solen:

Skred
Ny!

Skred

Sara Strömberg
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv