Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gullburet

«Dette er kriminell feelgood.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Gullburet er Camilla Läckberg på sitt beste – en dramatisk og underholdende beretning om utroskap, oppreisning og hevn. Vi elsker det! Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Søt, søt hevn

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, som i aller høyeste grad bidro til å bygge opp ektemannens selskap. Men for Jacks skyld har hun gitt opp alt og er hjemme med datteren Julienne.

 

 

Mørke skyer i horisonten
Faye føler stadig oftere at hun må liste seg på tærne rundt Jack. Jobben hans er krevende, og det er vel helt normalt at han er litt oppfarende, tenker hun. Flere venninner forsøker å snakke med henne om situasjonen, men hun avfeier dem alle. Hun lever jo et perfekt liv. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur.

Sviket
Da Jack til slutt sviker henne, er det med en ung medarbeider – en som nå er alt det Faye en gang var. Ung, slank og ikke minst sulten, på både makt og penger. Hele Fayes verden blir rasert. Plutselig har hun ingenting i det hele tatt.

Selskapet hun har bidratt til å bygge opp står i Jacks navn, det samme gjør alle andre verdier, leiligheten – hele det gylne buret. Faye står bokstavelig talt på gata med datteren, og hun aner ikke hva hun skal gjøre. Sviket og skammen svir like mye.

En sann svir å lese
I flere uker er Faye rådvill, men så bestemmer hun seg for å ta igjen og begynner å planlegge. Og når Faye først har bestemt seg og setter alle kluter til, da blir det virkelig en spektakulær hevn. I hennes mørkeste stunder får leserne klump i magen på hennes vegne – men så, etter som hun legger sine snedige planer, kan man bare fryde seg. Hvert eneste lille overtramp opp gjennom årene i det forgylte buret skal hevnes – og særlig det utilgivelige sviket. Hvis hevn hadde hatt en egen duft, så skulle man tappet den på flasker og brukt den som parfyme ... 

Krimdronning Camilla Läckberg har bevist en gang for alle at hun kan fengsle sine lesere, uansett om det handler om Erica i Fjällbacka eller om Faye i Stockholm. 

Gullburet er en usedvanlig underholdende leseopplevelse, det er bare å glede seg! 

 

Medlemsvurdering:
Fantastisk spennende, godt skrevet. Er blitt stor fan av Læckberg

Marit Haugerud

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
371
ISBN
9788205521148
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
En bur av guld
Format
21 x 14 cm
Nr
8138176
Serie
Faye 1

Medlemsblad

 

Dronning Camilla

Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid

Dronning Camilla

Camilla Läckberg er utvilsomt Nordens krimdronning. Hun er blitt et fenomen, med spennvidde fra glamour til feminisme. 

Alle som følger Camilla Läckberg på sosiale medier, vet at hun kan være litt av en kameleon. Én dag glitrer hun om kapp med Sveriges rikeste og mest vellykkede, dagen etter ser hun ut som en vanlig småbarnsmor, et offer for toårstrass og vannkopper. Samtidig er hun også svært tydelig på hvor hun står når det gjelder kvinners liv og rettigheter. 

Metoo og Svenska Akademien
Hun støtter kvinners rett til å gjøre det som er riktig for dem, og hun støttet helhjertet Sara Danius, kvinnen som ble presset ut av Nobelkomiteen i forbindelse med metooskandalen som rystet Svenska Akademien.

I Gullburet får hun brukt begge disse sidene ved seg. Hun kombinerer et rikmannsmiljø som det virker som om hun kjenner svært godt, med bitende, feministisk satire og raus humor. Her har hun virkelig mesket seg i dumme menn og stygge skilsmisser, kløktige damer og ikke minst: elleville hevnplaner. «Don’t get mad, get everything,» som Ivana Trump sa i forbindelse med skilsmissen fra ikke ukjente Donald. 

Fra Fjällbacka til Stockholm
Etter ti romaner fra Fjällbacka, med Erica og Patrick i hovedrollene, bryter Camilla Läckberg nå ny mark. 

«I løpet av hele 2018 har jeg levd tett innpå en kvinne som har påvirket meg svært mye. Hun heter Faye. Hun er en person som jeg beundrer og elsker, men hun er også en komplisert kvinne,» skriver Läckberg på Instagram om sin nye hovedperson. Faye blir stygt sveket av sin ektemann, men hun lar seg på ingen måte tråkke på. I stedet tar hun kontroll over sin egen skjebne. 

«Jeg har aldri noen gang før utfordret meg som forfatter i samme grad som med Faye og Gullburet. Det likner ikke noe annet jeg har skrevet,» forteller Läckberg. Og vi kan bekrefte at Gullburet bærer tydelig preg av Läckbergs berømte penn – dette er virkelig noe å glede seg til! 

Norsk verdenslansering
Verdenslanseringen er 11. april, men heldige lesere i Norge får æren av å være aller først ute. På grunn av det særnorske fenomenet med påskekrim, lanseres boka her allerede 22. mars, før den kommer på svensk! Camilla Läckberg kommer til Krimfestivalen, og etter verdenslanseringen legger hun ut på verdensturné. Det er ikke småtteri, Camilla Läckberg er en av verdens mest populære krimforfattere.

Gullburet utgis samtidig i 26 land – og altså litt tidligere i Norge! 

 

Utdrag

 

Intervju

Tid for fandenivoldskhet

Camilla Läckbergs nye roman, Gullburet, har verdenspremiere i Norge. Vi fikk møte henne under krimfestivalen i Oslo på dagen da boka ble lansert. 

– Hvordan kom du på ideen til din nye frittstående roman, Gullburet? 

– Det var faktisk en helt spesiell tanke, eller rettere sagt en bok, som satte meg på ideen. Jeg har en bok som jeg elsker og som jeg leser om og om igjen, nemlig Fay Weldons En hunndjevels bekjennelser. Den gir alltid nye tanker og aha-opplevelser – men samtidig er den også litt datert. Jeg begynte å tenke på hvordan en moderne hunndjevel ville vært? 

– Akkurat da jeg hadde begynt å skissere opp Gullburet, kom #metoo-bølgen. Timingen kunne ikke vært bedre! Jeg har dessuten dratt inn litt av en spesiell sjanger, som jeg har savnet, og som jeg selv leste mye av på 80-tallet, som Lace og Jackie Collins. Det er heftige bøker om sterke, fandenivoldske kvinner. Jeg har også savnet mer kvinnelig erotikk, ikke bare mannlige drømmer kamuflert som kvinners ønsker, men pirrende scener vi kvinner kan kjenne oss igjen i. Gullburet springer med andre ord ut av en dæsj Fay Weldon, litt lett underholdning og en del alvor (#metoo). Det er muligens en litt underlig kombo, men jeg har tillit til at leserne skjønner hva det handler om. Jeg har en datter på 15 år, og det opptar meg hva dagens unge jenter vokser opp til. Hva er det vi skal by dem? Med alderen har jeg nok også blitt litt tøffere, kanskje det skyldes at østrogennivået faller? Take no crap, liksom. 

– Du skriver gjerne om modige kvinner, og Faye føyer seg inn i rekken. Er du selv modig? 

– Jeg har blitt stadig modigere, i en lang prosess. Jeg pleide ikke å tenke at jeg var spesielt modig, men når jeg ser meg tilbake, har jeg faktisk tatt noen tøffe beslutninger og gjort noen modige livsvalg, brutt ut av mønstre og våget å gå egne veier. Nå er jeg mer bevisst, og jeg er blitt flinkere til å si tydelig fra! 

Vi kvinner har et eget ansvar som vi ikke alltid tar, men som vi skal begynne å ta.

– Kommer det flere bøker om Faye, sånn at det blir trygt og godt i Fjällbacka ...?

– Det kommer en bok til om Faye med nye hendelser, samtidig som jeg nøster opp i hennes mørke hemmeligheter. Hun har jo en bakgrunn som vi bare aner konturene av i Gullburet. Erica og Patrik var nok litt lei av meg, så de trengte en liten pause. Så joda, det er nok tryggere i Fjällbacka en stund framover. Men bare midlertidig! Jeg planlegger en ny Fjällbacka-bok etter neste bok om Faye. Og i tillegg så kan det nok være at jeg treffer noen nye lesere med Gullburet, noen som ikke har hengt med på Fjällbacka-serien. 

– Og hvis dere lesere vil ha mer om Faye, så er det bare å gi beskjed! Jeg får alltid massevis av tilbakemeldinger fra leserne, blant annet på Instagram. 

– Du har stor suksess – over 20 millioner solgte bøker i 60 land siden debuten i 2003 – og du skriver fortsatt. Hva er det som gjorde deg til forfatter i utgangspunktet? 

– Jeg har villet skrive helt siden jeg var liten, det har vært min rockestjernedrøm. Så gikk jeg på et skrivekurs i 1998, og begynte på det som ble min debutroman, Isprinsessen

– Du lever jo nesten et rockestjerneliv, med turneer og massiv oppmerksomhet?

– Ja, en slags rockestjerneforfatter, kanskje? Jeg har ikke trasha noe hotellrom, da. Men jeg tar nok ganske mye plass, mange kan nok synes at jeg er litt i overkant. Jeg er bevisst på å synes, bruke sterke farger og ta plass.

–Og inspirasjon – sitter du og venter på den? Hvordan er arbeidsdagen som forfatter?

– Jeg har kontortid! Jeg står opp, spiser og får barna av gårde til barnehage og skole, og så setter jeg meg ned foran pc-en. Jeg kan ikke kjenne etter om jeg har lyst til å gå på jobb eller ikke, kan ikke skulke, like lite som en tannlege eller hvilken som helst annet yrkesutøver. Det krever disiplin å få ferdig en bok! 

– Snart er det påske og høysesong for krimbøker i Norge. Har du noen favoritter du vil anbefale for norske lesere?

– Ja, jeg har en klassiker som jeg elsker og som jeg anbefaler til ALLE! Les Donna Tartt: Den hemmelige historien. Jeg fikk helt bakoversveis da jeg leste den. Av vårens nye utgivelser likte jeg veldig godt Leïla Slimanis Vuggesang, den er vel verdt å lese! 

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Dette er kriminell feelgood.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kunders vurdering

R
Radka – 06.02.2021

– Trodde ikke dette var mulig av en så etablert forfatter.. boka er full av klisjeer, på den ene siden er hovedpersonen stadig omtalt som utrolig smart, på den andre er hun fullstendig underkastet en mann.. så skjer helomvending så å si over natta og alt går bra siden. Nei, dette var rett og slett dårlig!

M
Marit Haugerud – 13.01.2021

– Fantastisk spennende, godt skrevet. Er blitt stor fan av Læckberg

B
Bente Nilsen – 12.01.2021

– Veldig bra. Cammilla Leverer som alltid :-)

H
Hanne – 20.08.2020

– Frem til side 139 så tenker jeg flere ganger om jeg orker lese mer om en kvinne som tilsynelatende er intelligent men lar seg "utnytte" av sin mann, men elsker til tider den "harde" sexen med han. Samtidig som hun nyter at andre ser etter luksusbilen hun kjører etc. etc Det slenges ut navn på fasjonable mote- og navn på parfymer. Eneste spenningen hittil er når hun setter fyr sin tidligere kjæreste. Denne boken er ikke verdt å bruke mye tid på. Forutsigbar som sagt i en anmeldelse her.

I
Irene Totland – 21.07.2020

– Spenning fra første side. Umulig å legge fra.

V
Vibecke Asphaug – 21.07.2020

– Forutsigbar og uengasjerende. Har lest mye bedre Lackbergbøker enn denne.

G
Gro Karlsen – 26.06.2019

– Gullburet

M
Mette Ødegårdstuen – 01.06.2019

– Camilla Leckberg kan bedre enn dette. Boka bærer preg av forutsigbarhet og billige poeng.

E
Ellen Hansen – 03.05.2019

– Jeg synes denne boken er veldig bra så den anbefaler jeg på det varmeste

A
Anne Haram – 26.04.2019

– Denne boka var en stor skuffelse. Lackberg bør halde seg til krimsjangeren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gullburet:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Sekten
249,-

Sekten

Camilla Läckberg
Innbundet 
249,- 429,-

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 
Tyster
199,-

Tyster

Tore Aurstad
Innbundet 
199,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv