Gullburet

; Yngvild Støen Grotmol (Oppleser) ; Kari Bolstad (Oversetter)

Dette er kriminell feelgood.

, Dagbladet
Gullburet er Camilla Läckberg på sitt beste – en dramatisk og underholdende beretning om utroskap, oppreisning og hevn. Vi elsker det! Les mer
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 25.03.19

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Søt, søt hevn

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, som i aller høyeste grad bidro til å bygge opp ektemannens selskap. Men for Jacks skyld har hun gitt opp alt og er hjemme med datteren Julienne.

Mørke skyer i horisonten
Faye føler stadig oftere at hun må liste seg på tærne rundt Jack. Jobben hans er krevende, og det er vel helt normalt at han er litt oppfarende, tenker hun. Flere venninner forsøker å snakke med henne om situasjonen, men hun avfeier dem alle. Hun lever jo et perfekt liv. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur.

Sviket
Da Jack til slutt sviker henne, er det med en ung medarbeider – en som nå er alt det Faye en gang var. Ung, slank og ikke minst sulten, på både makt og penger. Hele Fayes verden blir rasert. Plutselig har hun ingenting i det hele tatt.

Selskapet hun har bidratt til å bygge opp står i Jacks navn, det samme gjør alle andre verdier, leiligheten – hele det gylne buret. Faye står bokstavelig talt på gata med datteren, og hun aner ikke hva hun skal gjøre. Sviket og skammen svir like mye.

En sann svir å lese
I flere uker er Faye rådvill, men så bestemmer hun seg for å ta igjen og begynner å planlegge. Og når Faye først har bestemt seg og setter alle kluter til, da blir det virkelig en spektakulær hevn. I hennes mørkeste stunder får leserne klump i magen på hennes vegne – men så, etter som hun legger sine snedige planer, kan man bare fryde seg. Hvert eneste lille overtramp opp gjennom årene i det forgylte buret skal hevnes – og særlig det utilgivelige sviket. Hvis hevn hadde hatt en egen duft, så skulle man tappet den på flasker og brukt den som parfyme ... 

Krimdronning Camilla Läckberg har bevist en gang for alle at hun kan fengsle sine lesere, uansett om det handler om Erica i Fjällbacka eller om Faye i Stockholm. 

Gullburet er en usedvanlig underholdende leseopplevelse, det er bare å glede seg! 

 

Fakta

Dronning Camilla

Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid

Dronning Camilla

Camilla Läckberg er utvilsomt Nordens krimdronning. Hun er blitt et fenomen, med spennvidde fra glamour til feminisme. 

Alle som følger Camilla Läckberg på sosiale medier, vet at hun kan være litt av en kameleon. Én dag glitrer hun om kapp med Sveriges rikeste og mest vellykkede, dagen etter ser hun ut som en vanlig småbarnsmor, et offer for toårstrass og vannkopper. Samtidig er hun også svært tydelig på hvor hun står når det gjelder kvinners liv og rettigheter. 

Metoo og Svenska Akademien
Hun støtter kvinners rett til å gjøre det som er riktig for dem, og hun støttet helhjertet Sara Danius, kvinnen som ble presset ut av Nobelkomiteen i forbindelse med metooskandalen som rystet Svenska Akademien.

I Gullburet får hun brukt begge disse sidene ved seg. Hun kombinerer et rikmannsmiljø som det virker som om hun kjenner svært godt, med bitende, feministisk satire og raus humor. Her har hun virkelig mesket seg i dumme menn og stygge skilsmisser, kløktige damer og ikke minst: elleville hevnplaner. «Don’t get mad, get everything,» som Ivana Trump sa i forbindelse med skilsmissen fra ikke ukjente Donald. 

Fra Fjällbacka til Stockholm
Etter ti romaner fra Fjällbacka, med Erica og Patrick i hovedrollene, bryter Camilla Läckberg nå ny mark. 

«I løpet av hele 2018 har jeg levd tett innpå en kvinne som har påvirket meg svært mye. Hun heter Faye. Hun er en person som jeg beundrer og elsker, men hun er også en komplisert kvinne,» skriver Läckberg på Instagram om sin nye hovedperson. Faye blir stygt sveket av sin ektemann, men hun lar seg på ingen måte tråkke på. I stedet tar hun kontroll over sin egen skjebne. 

«Jeg har aldri noen gang før utfordret meg som forfatter i samme grad som med Faye og Gullburet. Det likner ikke noe annet jeg har skrevet,» forteller Läckberg. Og vi kan bekrefte at Gullburet bærer tydelig preg av Läckbergs berømte penn – dette er virkelig noe å glede seg til! 

Norsk verdenslansering
Verdenslanseringen er 11. april, men heldige lesere i Norge får æren av å være aller først ute. På grunn av det særnorske fenomenet med påskekrim, lanseres boka her allerede 22. mars, før den kommer på svensk! Camilla Läckberg kommer til Krimfestivalen, og etter verdenslanseringen legger hun ut på verdensturné. Det er ikke småtteri, Camilla Läckberg er en av verdens mest populære krimforfattere.

Gullburet utgis samtidig i 26 land – og altså litt tidligere i Norge! 

 

Utdrag