Harlem shuffle

roman

; Knut Johansen (Oversetter)

«... et levende lappeteppe av svarte suksesshistorier som byr på håp, iblandet påminnelser om USAs voldelige historie.»

, BOK365 Terningkast 5
For kundene og naboene på 125th Street i Harlem i New York, framstår Ray Carney som en hederlig møbelhandler. Han gjør sitt beste for å forsørge seg selv og familien sin, og kona Elizabeth venter deres andre barn. Les mer
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

For kundene og naboene på 125th Street i Harlem i New York framstår Ray Carney som en hederlig møbelhandler. Han gjør sitt beste for å forsørge seg selv og familien sin, og kona Elizabeth venter deres andre barn. Hennes foreldre liker verken Carney eller den trange leiligheten deres ved T-banelinja, men det føles i hvert fall som et hjem. Få mennesker kjenner til Carneys bånd til den mer lurvete delen av øvre Manhattan og at hans fasade av normalitet har skjulte sprekker. Sprekker som stadig blir større.

Harlem Shuffle er en kompleks krønike som utspiller seg i det tidlige 1960-tallets New York. Det er en familiehistorie maskert som kriminalfortelling, men også en samfunnsroman om rasisme og makt – og til syvende og sist, et kjærlighetsbrev til Harlem.

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Maren Dahl Keller, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk
Sider: 367
ISBN: 9788248928591
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 14 cm
Nr: 8198063
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«... et levende lappeteppe av svarte suksesshistorier som byr på håp, iblandet påminnelser om USAs voldelige historie.»

, BOK365 Terningkast 5

«Det er lett å forstå hvorfor Colson Whitehead er blitt en så populær og prisvinnende forfatter. Han skriver spennende og engasjerende fortellinger, med hovedpersoner det er lett å like.»

, VG

«En krimroman fra Whitehead kan virke som et farvel til skjønnlitteraturen, men den dobbelte Pulitzer-prisvinneren har alltid motsatt seg kategorisering. (...) I Harlem Shuffle strammer Whitehead de litterære musklene ytterligere og tøyer grensene og forventningene til krimlitteraturen.»

, The Guardian

«Whitehead utnytter skurkegalleriet til det fulle. Kunnskapen om historiske detaljer og popkultur flettes sømløst inn, og sammen med en nydelig rytme og driv i språket, tidsriktig sjargong, lakonisk humor og poetiske beskrivelser, blir boken en deilig tidsmaskin.»

, Aftenposten

«[.] finstilt studie av klasse og diskriminering. [.] Colson Whiteheads siste roman Harlem Shuffle balanserer på grensen mellom stiløvelse og en mer forpliktende agenda».»

Vårt Land

«.en fordømt god historie, fortalt av en mester i faget.»

, Vinduet